NHL

NHL-stjärnorna om ungdomens uterinkar

”Det känns nästan lite surrealistiskt”

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

DALLAS. Det är för att försöka ta hockeyn tillbaka till rötterna och ursprunget som NHL arrangerar matcher under bar himmel. 

Så vi frågade de sex svenskar som deltar i nyårsdagens Winter Classic i Dallas om deras egna minnen av ungdomens uterinkar och naturisar.

John Klingberg
John Klingberg

John Klingberg, 27, Dallas Stars (uppvuxen i Lerum):

– I Göteborg var det inte så mycket. Det fanns några uterinkar runtomkring, till exempel i Borås, men jag spelade aldrig någon riktig match där. Om jag var ute på nån sjö i Lerum som barn? Jo, det är klart. Tyvärr minns jag inte vad den heter. Ibland hittade man nåt ute i skogen som var riktigt dåligt också, och körde där. Det var lite allt möjligt.

Mattias Janmark.

Mattias Janmark, 27, Dallas Stars (uppvuxen i Stockholm):

– Vi hade uterink på Stockhagens IP som jag kommer ihåg väl. Danderydsvallen också. Den kunde de inte hålla stängd så där var man ett antal julaftonsmorgnar med ett bra gäng. Det var egentligen där man hade som roligast, på utomhusrinkarna. Därför är det så kul att få återuppleva det på det här viset, i en arena i Dallas. Det känns nästan lite surrealistiskt.

Calle Järnkrok

Calle Järnkrok, 28 år, Nashville Predators (uppvuxen i Gävle):

– Vi spelade på Nynäs IP ganska länge, och det var ute. En annan var bara glad när vi till slut fick en ishall. De starkaste minnet jag här är att man blev arg när man var i skolan och såg att det snöade, för då visste man att man skulle få börja med att skotta när man kom till rinken, ha ha. Så inte skulle jag vilja gå tillbaka och spela såna här matcher för jämnan, men det är väl roligt att få göra det en gång.

Mattias Ekholm

Mattias Ekholm, 29 år, Nashville Predators (uppvuxen i Vikarbyn i Dalarna):

– Det var på Vikarbyns uterink det började, så det är jättecoolt att få vara med om en sån här grej. Det är verkligen en del minnen som väcks till liv. Plötsligt känns det som att det var igår man var sex-sju år gammal och började på den där rinken, när det var skottning i pauserna och väldigt, väldigt kallt. Jag är glad att jag har såna minnen att se tillbaka på när jag står här idag.

Viktor Arvidsson

Viktor Arvidsson, 26 år, Nashville Predators (uppvuxen i Kusmark i Västerbotten):

– Jo, vi hade förstås uterink i Kusmark. Det var ju den man höll sig till. Men…det här är väl inte riktigt likadant, he he. Lite minnen väcker det kanske, men det är mest känslan av att isen blir så liten i en så stor stadion som slår mig. Jag har spelat med Skellefteå på Ullevi i Göteborg en gång också, men det här är ju mycket större. Det verkar som att inramningen kommer bli helt otrolig.

Filip Forsberg.

Filip Forsberg, 25 år, Nashville Predators (uppvuxen i Leksand)

– Jag var ute på Siljan ibland, absolut, likaså på Brasjön, en liten sjö där min mormor bor. Det var faktiskt där jag tog min första skär. Så det blir lite ”throwback” en sån här gång. Sedan hade vi ju uterink även i Leksand innan de byggde träningshall, så jag hann spela där också, liksom i Borlänge och andra ställen där de inte hade inomhusrink. Det var tuffa tider, he he.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Titta ”Garpen”, du kan få ett drömlag i VM

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Ishockey

Dallas Stars

Nashville Predators

John Klingberg

Mattias Janmark

Viktor Arvidsson