NHL-meriterade målvakten nära SHL-klubben

Örebro har siktet inställt på norske VM-målvakten Henrik Haukeland.

Men klubben är också nära att locka hem NHL-meriterade Marcus Högberg, 24.

Får inte Högberg ett NHL-kontrakt kommande säsong är han, enligt Sportbladets uppgifter, klar för Örebro.

Det händer sannerligen en hel del runt Örebros målvaktssida. Tre målvakter är på väg bort och två stycken är på väg in.

Sportbladet har tidigare skrivit om att klubben är nära att knyta upp dubble kvalhjälten från Leksand och Timrå, Henrik Haukeland. Norrmannen som tillbringat säsongen i Finland och TPS Åbo.

Men det ska också in ytterligare en målvakt och enligt vad Sportbladet erfar handlar det om Marcus Högberg, 24. Örebrosonen som tillhörde Linköping under sin juniortid och även spelade tre SHL-säsonger i klubben.

Sedan blev det spel i Nordamerika där Högberg tillbringat de två senaste säsongerna. Den här säsongen fick han göra NHL-debut för Ottawa Senators, men förutom fyra NHL-matcher har det mestadels handlat om spel i AHL.

Spelade JVM på hemmaplan

Högbergs agent Walter Olsson har tidigare kraftfullt dementerat att hans klient är klar för Örebro.

Nu går kontrakt ut och om inte Högberg får ett NHL-kontrakt han accepterar ska han enligt Sportbladets uppgifter vara överens med Örebro.

Marcus Högberg svarade för en riktigt vass grundserien under sitt sista år i SHL och spelade även JVM på hemmaplan 2014.

Örebro hade i slutet av säsongen tre målvakter med Jhonas Enroth, Eero Kilpeläinen och Stefan Stéen. Det är redan klart att de två sistnämnda försvinner och allt talar för att inte heller Jhonas Enroth blir kvar. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!