”Ibland bubblar känslorna över”

Colorado kopplar greppet mot Calgary – Landeskog i bråk

avPer Bjurman

Publicerad:

RALEIGH. I natt smällde det i Klippiga bergen – på både ena och andra sättet.

Colorado Avalanche sopade till favoriten Calgary med 6-2 och Gabriel Landeskog gick ytterligare några svavelosande ronder mot provokatören Matthew Tkachuk.

– Det är inget planerat, inte från min sida och säkert inte hans heller. Men det är slutspelshockey och ibland bubblar känslorna över, säger ”Gabbe” till Sportbladet. 

De ser bara bättre och bättre ut ju längre den infekterade serien mot Flames pågår, Avalanche.

De förlorade öppningsmatchen i Saddledome med 4–0, replikerade med en övertidsseger i samma hall ett par dygn senare – och i första duellen hemma i Pepsi Center i natt körde de formligen över konferensettan från Alberta.

”Han verkar helt iskall”

Redan i första perioden pangade en glödhet Nathan MacKinnon in två powerplay-mål och strax därefter högg 20-årige rookien Cale Makar – som nyss spelade college-hockey och kontrakterades bara häromdagen – in ett mål direkt i sin första NHL-match.

– Otroligt häftigt att se. Men han verkar också helt iskall. Jag hämtade faktiskt upp honom innan matchen och körde honom till rinken och frågade hur det kändes, om han var nervös. Men nä, han såg det bara som en ännu en hockeymatch, säger Gabriel Landeskog med ett skratt på telefon från Denver.

Till slut vann hemmalaget alltså med 6–2 och ser nu ut att ha tagit kommando i den hårdföra duellen.

– Jag tycker vi var riktigt bra redan i andra matchen där uppe och borde nog avgjort redan under ordinarie matchtid. Istället blev det övertid och då kan lite vad som helst hända, fortsätter Gabriel.

– Ikväll fick vi en riktigt bra start och gick upp i tremålsledning och sedan försvarade vi den. Det ser bra ut absolut, när vi vi spelar på det här sättet är vi svåra att möta. Vi ska försöka fortsätta på samma sätt nästa gången, men får vara beredda på att Calgary kommer spela bättre då.

1 av 2 | Foto: David Zalubowski / TT NYHETSBYR≈N/ NTB Scanpix
Landeskog och Tkachuk i slagsmål

Slogs mot uppviglaren Tkachuk

Beredda ska nog alla inblandade också vara på att känslorna fortsätter svalla.

Matchen i natt var påfallande grinig och stökig – bland annat hade just kapten Landeskog några rejäla duster med Matthew Tkachuk, känd som extraordinär uppviglare. 

– Det är inget planerat, inte från min sida och säkert inte hans heller. Jag tänker bara på att hjälpa mitt lag att vinna matchen. Men det är slutspelshockey och ibland bubblar känslorna över, säger ”Gabbe”.

Han hade en assist i natt och det hade även Flames-duon Rasmus Andersson och Mikael Backlund.

NHL-klubbarna med flest Stanley Cup-titlar genom tiderna 00:47
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM