Publicerad:
Uppdaterad:

Burakovsky: Dåligt av domarna att inte blåsa av

Elias Petterssons skott orsakade stor irritation

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Mitt under jakten på reducering i slutminuterna råkade Elias Pettersson träffa Colorado-forwarden Matt Calvert i ansiktet med ett rungande skott.

Men trots att han blev liggande på isen, blödande, fick spelet fortgå och strax därefter gjorde Alex Edler mål.

– Det var dåligt av domarna att inte blåsa av. När det handlar om skador i huvud och ansikte ska de ju göra det. Desto skönare var det att vi ändå kunde avgöra på övertid, säger Andre Burakovsky till Sportbladet efter 5–4-segern i västra Kanada.

Mindre än tre minuter återstod av matchen mellan Vancouver och Colorado i Rogers Arena och ställningen var 2-4.

Då inträffade den omtalade incidenten.

Elias Pettersson laddade på ett skott och råkade träffa Matt Calvert i ansiktet.

Colorado-forwarden föll blödande i isen och blev sedan liggande, men domarna lät spelet fortgå och bara några sekunder senare kunde svenske backbjässen Alex Edler damma in reduceringen.

– Väldigt konstigt. Jag tycker det var dåligt av domarna att inte blåsa av där, säger Andre Burakovsky när vi talar med honom efter slutsignalen.

– När det handlar om skador i ansiktet och ansiktet och någon ligger och blöder…det är ju allvarligt. Då ska de definitivt stoppa spelet.

Som extra salt i såren lyckades Brock Boeser dessutom kvittera med exakt en minut kvar att spela – på assist från just Elias Pettersson.

Men förlängningen hann inte pågå mer än 27 sekunder förrän Avalanche slog tillbaka.

Petterssons skott träffade Matt Calvert i ansiktet.
Foto: Viasat
Petterssons skott träffade Matt Calvert i ansiktet.

MacKinnon hade uppvisning

Den fenomenale Nathan MacKinnon tog tag i pucken på egen planhalva, stormade rakt genom Canucks försvarslinjer och prickade in den avgörande 5-4-pucken.

– När han får fart på det sättet kan vad som helst hända. Han är helt otrolig, fortsätter ”Burra”.

– Och efter det som hände med Calvert kändes det väldigt skönt att vi vann på det sättet.

Trots rena rama skadeepidemin har Avalanche överhuvudtaget vunnit mer än de borde senaste veckorna - och därför lyckas de försvara sin position strax bakom St. Louis i toppen av Central Division-tabellen.

– Jag har aldrig varit med om att ett lag jag spelat för drabbats av så här många skador. Det är ju helt otroligt, vi har åtta man borta, inklusive två målvakter, och nu blev det väl en till med Calvert, säger Andre.

– Men vi har kämpat på bra ändå och måste fortsätta på samma sätt.

Bland annat har den 24-årige skåningen själv klivit fram när det behövts. Han stod för ett mål och en assist mot Canucks – och målet var snyggt. Han smög in i precis rätt position i slottet, fick en fin passning av MacKinnon och nöp till direkt.

– Det var ”Mac” igen, han slog en suverän passning. Det var inte alls svårt för mig, jag behövde bara sätta fram klubban, säger han.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: