Brynäs IF

Tjeckisk landslagsduo till Brynäs

Av: 

Magnus Wilsson

HOCKEY

Två tredjedelar av Tjeckiens förstakedja i VM har skrivit på för Brynäs IF.

Forwardsduon duon Katerina Mrazova, 26, och Denisa Krizova, 24, har skrivit på varsitt ettårskontrakt.

— Det är två offensivt lagda spelare som har sina styrkor i spelet med puck, säger Erika Grahm, damansvarig och forward i Brynäs.

Brynäs IF värvar tjeckisk landslagsduo. Centern Katerina Mrazova och forwarden Denisa Krizova har tillsammans gjort 91 landskamper för Tjeckien och gjorde tillsammans sex poäng på fem matcher i VM.

— Vi ser verkligen fram emot att komma till Brynäs och vara en del av laget. Vi har bara hört bra saker om både ligan och klubben och vi tror att Brynäs kan hjälpa oss att utvecklas både som spelare och personer. Sen är det också en spännande utmaning att försöka bättra på sjunde platsen från förra året, säger den tjeckiska duon till klubbens hemsida.

Kommer från spel i NWHL

Båda spelarna kommer senast från Nordamerika och NWHL där Mrazova gjorde 12 poäng på 15 matcher för Connecticut Whale och Krizova gjorde 14 poäng på 16 matcher för Boston Pride.

— Det är två offensivt lagda spelare som har sina styrkor i spelet med puck. De är extremt professionella både på och utanför isen. Katerina är en spelande center som är riktigt vass på tekningar. Denisa är en kvick spelare med näsa för målet. Efter att ha mött dem med landslaget många gånger ska det bli spännande att ha dem som lagkamrater framöver, säger Erika Grahm.

Djurgården värvar hemvändare

Även Djurgården förstärker laget. Backen och hemvändaren 21-åriga Felicia Linder som lämnade för Luleå 2017 återvänder till klubben efter två år på flykt. Den senaste säsongen spelade hon i AIK.

– Jag tror att det kommer bli en väldigt rolig säsong. Det känns som att vi kan få ihop ett starkt lag och målet är ett nytt SM-guld, säger hon till Djurgårdens hemsida.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Här är spelarna ditt lag MÅSTE värva

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Brynäs IF

SDHL Svenska damhockeyligan

NWHL

Djurgårdens IF Ishockey