Han kan offras – svensk pekas ut

Storklubben vill bli av med stjärnan

avAndreas Käck

Han var med och vann två raka Stanley Cup.

Nu kan Phil Kessel offras igen.

Stjärnan uppges aktuell för en trejd – där svenske Victor Rask omnämns som en av pusselbitarna.

Phil Kessel fortsätter att producera poäng i stadig takt. Men den 31-årige forwarden, som genomgående i karriären fått utstå ständiga hån för sin fysik, uppges inte längre vara önskvärd i Pittsburgh Penguins.

Den pinsamma ”sweepen” (0-4 i matcher) mot New York Islanders i slutspelet ska ha fått ledningen att vilja ruska om i lagbygget – och enligt trovärdiga uppgifter är Kessel en av dem som ska offras.

Rask omnämns

Enligt ansedda The Athletic finns ett trejdförslag på bordet. Det handlar om Minnesota Wild. Enligt The Athletic skulle Pittsburgh i så fall få forwarden Jason Zucker i utbyte. Samtidigt omnämns backen Jack Johnson och svenske centern Victor Rask som potentiella pusselbitar i vad som i så fall skulle bli en större trejd.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Får välja själv

Kessel har en så kallad ”partial no-trade clause” i sitt kontrakt. Det ger honom rätten att välja ut åtta klubbar han kan tänkas trejdas till. Minnesota Wild finns inte med på hans lista, så Kessel måste i så fall själv gå med på att häva sin klausul om tredjen ska bli av.

Flera rapporter indikerar att han är osäker.

Men insidern Pierre LeBrun tror att det hela kommer bli av.

”Det är en fråga om när, inte om”, skriver han.

Det vore i så fall inte första gången i karriären som Phil Kessel offras. Samma sak skedde inför säsongen 2014/15 då han efter en poängmässigt svag säsong skeppades i väg av Toronto Maple Leafs.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM