NHL

Jättehyllningen till svenske JVM-stjärnan i NHL

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Det tog inte lång tid för svenske JVM-stjärnan Rasmus Sandin att bli ny publikfavorit i Toronto.

Han stod för två finfina assist när Maple Leafs körde över New Jersey i natt – och hyllades unisont av lagkamrater och fans efteråt.

– Det är en ren kick att se Rasmus på isen, säger superstjärnan Auston Matthews efter en 7-4-seger han själv bidrog till med ett hattrick. 

Rasmus Sandin gjorde sådant intryck på alla under JVM i Tjeckien runt jul och nyår att Maple Leafs-ledningen i praktiken tvingades lova att han skulle få fler chanser i NHL än de sex matcher han spelade i inledningen av grundserien i oktober.

När storbacken Morgan Reilly sedan skadades i helgen gjorde man slag i saken och kallade upp den blågula talangen och i nattens hemmamatch mot New Jersey fanns han alltså på isen.

Det gick utmärkt.

”En kick att ha honom”

Redan i första perioden lade lade grunden till två mål med utsökta skott, det ena instyrt av John Tavares och det andra av Zach Hyman - och fortsatte spela stabilt matchen igenom, inte minst i ett flertal powerplay.

– Ja, jag ser redan fram emot nästa match så jag får se mer av Rasmus för det en ren kick att ha honom på isen, säger superstjärnan Auston Matthews när han möter media efteråt.

Coachen Sheldon Keefe instämmer.

– Det största med Rasmus är hans lugn. Han har hur mycket som helst av den varan och det visade han verkligen ikväll, säger han.

Den förre Rögle-backen – som i omklädningsrummet efteråt fick ta emot den basketboll lagkamraterna ger till bäste spelaren för kvällen – är nöjd själv också, om än lite försiktigare i kommentarerna.

Hattrick för Matthews

– Det var en rolig match och det känns bra att vi får en vinst direkt efter jag blivit uppkallad, säger han.

– De där skotten jag sköt var inte de hårdaste, men killarna fick fram klubborna och det känns såklart väldigt bra att få hjälpa till lite grann.

Även William Nylander hade en stor kväll med ett mål – sitt 20:e för säsongen – och en assist. En assist hade också Pierre Engvall, medan nämnde Auston Matthews fick de allra största rubrikerna för sitt hattrick. 

Devils Blake Coleman fullbordade faktiskt också ett hattrick, men det var förstås inte lika roligt för honom eftersom hans lag förlorade.

Jesper Bratt noterades för en assist.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Så slutar kvartsfinalerna i Stanley Cup – Bjurman tippar

ANNONS: Sportbladets expertsystem till Powerplay – köp en andel här

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Rasmus Sandin

Toronto Maple Leafs

Ishockey