Rangers skrällde mot Toronto

NEW YORK. Hoppet lever, trots allt, i New York.

Efter en oväntad 5-3-seger mot Toronto i natt vågar i alla fall målskytten Mika Zibanejad tro att Rangers kan haka på i playoff-racet.

– Utifrån ser det kanske svårt ut, men om vi spelar som ikväll och vinner fyrapoängsmatcherna som väntar har vi absolut chansen, säger han till Sportbladet.

Samtidigt tvingades Toronto göra en paniktrejd direkt efter matchen.

Ja, utifrån ser det definitivt ut som att det ska oerhört mycket till för att New York Rangers ska kunna undvika att missa Stanley Cup-slutspelet för tredje våren i rad.

Det är fortfarande nio poäng upp till sista wild card-platsen efter nattens seger mot Maple Leafs och lagen i kön framför lär inte flytta på sig frivilligt.

Men för all del:

Om de, som inofficielle lagkaptenen Mika säger, spelar som i natt är det inte helt otänkbart.

För det var en av de mer inspirerande insatserna från Blåskjortornas sida den här vintern.

Paniktrejden

– Ja, vi spelade väldigt disciplinerat och gav dem inte mycket, fortsätter Mika.

– De gillar att hålla i pucken och det är lätt att man blir stillastående på blå och väntar in dem när de kommer i sina vändningar. Och de har så mycket ”skills” att de sågar sig genom försvaret i sådana lägen. Men vi pressade dem överallt hela tiden och såg till att frustrera dem. Det gjorde vi riktigt bra.

Dessutom pangande hemmalaget in opportunistiska mål på inte helt lyckade målvakten Michael Hutchinson, i tjänst i skadade dansken Frederik Andersens frånvaro.

Hutchinson var de facto så svag att Leafs bara en halvtimme efter slutsignalen meddelade att man trejdat till sig Jack Campbell från LA Kings.

– Spelarna har tappat förtroendet för Hutchinson, det här var droppen för honom, kommenterade Mike Johnsson, expert på TSN efter Torontos panikdrag.

Michael Hutchinson hade ingen bra kväll.
Michael Hutchinson hade ingen bra kväll.

Matchen avgjordes i princip när först Mika med sitt 21:a mål för säsongen gav Rangers 2-1-ledning i slutet av andra perioden – och Chris Kreider bara sex sekunder senare ökade på till 3-1.

Samma slags helgjutna insatser på kontinuerlig basis i några veckor…vem vet?

– Som jag sagt tidigare har vi många matcher kvar mot lagen runtomkring oss i tabellen så jag tycker absolut vi har chansen. Vi tror på det här men inser samtidigt att det inte kommer komma gratis. Vi måste spela som ikväll hela tiden, konstaterar Mika.

För Maple Leafs var förlusten på Manhattan en grav missräkning. De jagar Panthers på tredjeplatsen i Atlantic-tabellen och har helt enkelt inte råd att förlora mot lag som ska föreställa svagare.

En liten tröst för William Nylander var att han bokfördes för en assist och med den har en nio matcher lång poängsvit – men han försatte chansen att tangera pappa Michaels personbästa i antal mål.

Robin Lehner gjorde ännu en kanonmatch när Chicago tog emot mäktiga Boston i United Center och såg med sin 38 räddningar till att bärga en poäng åt hemmalaget.

Men på övertid pangade Charlie McAvoy in 2-1 och därmed var Bruins femte raka seger ett faktum.

Adam Boqvist tvingades avbryta matchen efter en vårdslös boarding av David Krejci. Coachen Jeremy Colliton uppger att den unge backen åkt på en axelskada men att den inte ska vara alltför allvarlig.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!