IK Pantern

IK Pantern går i konkurs

Av: 

Jonathan Nilsson

HOCKEY

Förra veckan tvingades IK Pantern lämna hockeyallsvenskan på grund av en djup ekonomisk kris.

Nu går Malmöklubben i konkurs.

– Otroligt tragiskt att en så gammal förening går i konkurs, säger Peter Nilsson till Sydsvenskan.

Sportbladet har tidigare skrivit om IK Panterns ekonomiska situation.

Sedan säsongen tog slut har Malmöklubbens framtid varit oviss och för två veckor sedan rapporterades det att Pantern behövde få in 7,5 miljoner kronor för att betala skulder och få in eget kapital.

Klubben, som bildades 1959, lyckades inte få in pengarna för att klara elitlicensen – och tvångsdegraderades från hockeyallsvenskan.

Nu står det klart att räddningsoperationen har misslyckats helt.

IK Pantern går i konkurs.

Lämnat in konkursansökan

”Idag har jag varit tvungen att lämna in en konkursansökan för IK Pantern. Situationen har tyvärr blivit så illa att det inte går att fortsätta längre,” skriver klubbens ordförande Peter Nilsson i ett pressmeddelande.

Peter Nilsson berättar för Sydsvenskan att Pantern inledde den gångna säsongen med ett minus på 1,5 miljoner kronor.

– När sedan nya fakturor dök upp från tidigare säsong, som ej var bokförda, förvärrades situationen. Närmare 4 miljoner back är inget man återhämtar på en säsong i Hockeyallsvenskan. Speciellt inte med de förutsättningar IK Pantern haft när Malmö stad valde att renovera Isstadion under halva säsongen, det resulterade i nästan noll publikintäkter under hösten på Rosengård. Det är ungefär där vi står idag, vi saknar knappt fyra miljoner för ett positivt resultat, säger han till tidningen och fortsätter:

– Säsongen 18/19 har gått plus minus noll tack vare enormt stöd från Hugo Stenbeck, något som verkligen behövts för att överhuvudtaget ha kunnat genomföra den gångna säsongen.

Inget stöd från Redhawks

I pressmeddelandet framgår det att investeraren Hugo Stenbeck har varit villig att gå in med halva summan som behövs för att Pantern ska överleva. Men det sista försöket sprack i onsdags.

Peter Nilsson tycker att det är konstigt att Malmö Redhawks inte gjort någon ansträngning för att rädda kvar laget i staden.

– Jag har pratat med Redhawks vid ett par tillfälle och tycker det är konstigt att man inte vill ha den plattformen i Malmö för sin egen trupp. De hade nio spelare i truppen mot Frölunda som gått via Pantern, det talar ett rätt tydligt språk om vikten av att ha ett ”andra lag” i samma stad.”, säger han till Sydsvenskan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Hockeyallsvenskans 15 bästa värvningar

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

IK Pantern

Hockeyallsvenskan

Hugo Stenbeck

Hockeyallsvenska podden