”Det är jättestort – tacksam och rörd”

Hockeystjärnorna slöt upp vid golfbanan.

För att stötta förlamade Tobias Forsberg.

Och i Peter ”Foppa” Forsbergs tävling i Örnsköldsvik samlade de ihop en kvarts miljon kronor.

– Så klart superstort, säger Tobias bror Johan.

Till nystartade Tobias Forsbergs stiftelse donerades 250 000 kronor på ett dygn – detta tack vare legendaren Peter ”Foppa” Forsbergs välgörenhetstävling på Veckefjärdens Golfklubb i Örnsköldsvik, som han arrangerade tillsammans med Tobias bror Johan och hockeyagenten Michael Reander.

– Det är så klart superstort, man blir varm på ett annat sätt än man blir av den härliga solen, säger Johan Forsberg till Allehanda.

Förutom 46-årige ”Foppa” var bland andra NHL-stjärnorna Victor Hedman, Rickard Rakell och Oskar Sundqvist ute och svingade och puttade. Även profiler som Markus Näslund och Erika Grahm deltog. Däremot kunde inte Tobias Forsberg, vars stiftelse välgörenhetstävlingen var till för, vara på plats.

”Han är rörd”

– Han är rörd över uppslutningen, han är väldigt tacksam, säger Tobias bror Johan.

Detta är ett av många engagemang från hockey-Sverige för Tobias Forsbergs stiftelse. Tre Kronor visade sitt stöd, Brynäs likaså och Mora och Leksand har spelat en välgörenhetsmatch för 31-åringen.

Det var i december förra året som Leksands Tobias Forsberg drabbades av en allvarlig nackskada, som gjort honom rullstolsburen och delvis förlamad.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!