Nu kan du köpa hus på William Karlsson Street

Publicerad:
Uppdaterad:
Oscar Dansk och William Karlsson.
Foto: Naina Helén Jåma/TT
Oscar Dansk och William Karlsson.

HOCKEY

Snart kan du flytta in på William Karlsson Street, Oscar Lindberg Street och Oscar Dansk Road.

Drömmer du om att köpa hus i Sin City och har gott om pengar kan du bo på din favoritspelares gata.

Las Vegas kommer att döpa 30 bostadsgator efter spelare och ledare i Vegas Golden Knights under klubbens första bragdsäsong.

I stadsdelen North Las Vegas byggs ett nytt community där alla gatorna ska få Vegas Golden Knights relaterade-namn.

Huvudgatan i bostadsområdet kommer att heta Golden Knights Way och sidogatorna kommer att döpas efter spelare, coacher och klubbledning i stadens populära NHL-lag under säsongen 2018/2019.

– Vi vill ta till vara på den uppståndelse som Golden Knights bidrar med i stan, speciellt i norra Las Vegas. Det har blivit mycket uppmärksamhet kring vår idé att namnge gatorna efter personer i ishockeylagets organisation, det har funnits stort intresse för att köpa hus på gator döpta efter sina favoritspelare, säger James Gomez hos den ansvariga entreprenören.

Sportsajten The Athletic skriver: ”Du kan återuppleva William Karlssons lysande mellan benen-mål som gav titeln i Pacific Division medan du promenerar längs William Karlsson Street.

Tre svenskar hedras

Centern William ”Wild Bill” Karlsson från Stockholm var en av lagets största stjärnor den första NHL-säsongen med 78 poäng (43 mål och 35 assist) på 82 grundseriematcher och 15 poäng (sju mål och åtta assist) på 15 Stanley Cup-matcher, han vann den interna poängligan och slutade trea i den totala skytteligan i grundserien.

Svenske centerkollegan Oscar Lindberg från Skellefteå spelade totalt 66 matcher och svenske målvakten Oscar Dansk från Stockholm stod bara fyra matcher bakom förstemålvakten Marc-André Fleury.

Foto: John Locher / TT NYHETSBYRÅN
Nya bostadsområdet ligger i norra Las Vegas. Här syns The Strip.

Vegas Golden Knights var under klubbens första NHL-säsong jumbotippade av många experter, men gjorde en succésäsong och tog sig till Stanley Cup-final där det blev förlust mot Washington Capitals med 4–1 i matcher.

Det nybyggda bostadsområdet i North Las Vegas kommer att bestå av 405 nybyggda hus som kommer att börja säljas under sommaren, försäljningspriserna ligger på närmare 300 000 dollar.

Kvar i Vegas

William Karlsson är fortfarande ett av lagets största stjärnor och Oscar Dansk tillhör fortfarande organisationen men har i huvudsak spelat för Chicago Wolves i AHL den här säsongen.

Oscar Lindberg har precis bytt från Zug i schweiziska NLA till Dynamo Moskva i KHL.

Guldsvart-färgade Vegas Golden Knights från nöjesstaden i Nevada har sin hemmaarena på paradgatan The Strip och har blivit känt för publiktrycket och showen på hemmamatcherna.

Numera spelar också svenske målvakten Robin Lehner från Göteborg i Vegas Golden Knights.

William Karlsson bor tillsammans med amerikanska flickvännen Emily Ferguson i ett hus i Summerlin nära träningsanläggningen i västra Las Vegas.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!