HV nötte ner storspelande Hudacek

HOCKEY

HV71 saknade sex spelare mot Örebro.

Trots det var man överlägsna och vann med 3–0.

– Vi har en väldigt bred trupp i år, säger Mattias Tedenby.

Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

HV71 var rejält skadedrabbade ifjol och blev bara nia i tabellen till slut.

I år har man också varit skadedrabbade – men är trea i tabellen.

Skillnaden?

Bredden i truppen.

– Vi har verkligen en bred trupp. Vi behöver sällan gå ner på folk och rullar väldigt mycket på fyra kedjor, säger Mattias Tedenby.

– Vi har en annan bredd än ifjol. Om någon försvinner så finns det alltid någon som fyller upp på ett bra sätt. Det skapar trygghet.

Vad säger du om konkurrensen?

– Den är grym. Det gäller att hela tiden prestera för att få spela.

Saknade sex spelare

Matchen mot Örebro blev ett nytt bevis för bredden. HV71 saknade sex ordinarie spelare, bland annat förstemålvakten Fredrik Pettersson-Wentzel och landslagsbacken Andreas Borgman, men mönstrade ändå fullt lag.

Trots frånvaron var man spelmässigt överlägsna i 60 minuter.

Julius Hudacek i Örebrokassen stod på huvudet i två perioder och räddade 36 skott, men i den tredje perioden rämnade muren.

Nötte ner Hudacek

Mattias Tedenby prickade in 0–1 efter dryga minuten innan Simon Önerud med dubbla mål fastställde slutresultatet till 0–3.

– Vi spelade grymt bra i 60 minuter, höll i pucken nästan hela matchen och de skapade inte alls mycket. Jag tycker Hudacek höll dem kvar, de ska vara glada att de hade honom i kassen, säger Tedenby.

– Vi hade bestämt oss för att vinna den här matchen. Vi var missnöjda med våra två tidigare matcher, så vi var revanschsugna.

Var det inte frustrerande att inte få in någon puck i de två första perioderna?

– Det är klart det var det, men det gäller att ha tålamod och det hade vi. När det väl lossnade så lossnade det ordentligt.

Segern mot Örebro bröt en tre matcher lång förlustsvit för HV71.

Laget är trea i tabellen, men det är tajt poängmässigt i toppen.

– Det var viktigt för oss att vinna nu för att haka på i kampen. Vi ska försöka skapa en streak nu. Sedan tänker vi inte längre än så, det är match för match som gäller, säger Tedenby.

ARTIKELN HANDLAR OM