Wikegårds attack: ”Borde byta ut Lärking på en gång”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
HOCKEY

Christer Lärking, chef för situationsrummet, har fått ta flera tuffa beslut de senaste dagarna.

Nu rasar Niklas Wikegård mot domarprofilen.

– Att han får sitta i tv är en skandal bara det. Vi borde byta ut honom på en gång, säger hockeyexperten i sin videoblogg.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR ÅN
Christer Lärking.

Christer Lärking, chef för situationsrummet, har varit i hetluften de senaste dagarna.

Slutspelet i SHL är i full gång och de känsloladdade drabbningarna har, i vanlig ordning, resulterat i flera incidenter, med allt från bortdömda mål till regelvidriga tacklingar.

”Lärking som dömer”

Bland annat stängdes Färjestads Johan Ryno av för en tackling på Djurgårdens Emil Johansson, efter att Ryno blivit anmäld av situationsrummet tillsammans med SHL:s referensgrupp.

I den andra åttondelsfinalen, mellan Malmö och Luleå, fick Luleå ett mål bortdömt av situationsrummet, vilket fick tränaren Petter Lasu Nilsson att rasa i en av tidernas värsta sågningar.

Så mycket tjänar Niklas Wikegård

Nu går Niklas Wikegård till attack mot Christer Lärking.

– Jag tycker att det håller på att gå käpprätt åt helvete. Jag är helt säker på att domarna är splittrade, att de inte kan samarbeta med Lärking eller Peter Andersson (domarbas) och att det finns en intern frustration bland domarna. Man har mer eller mindre omyndigförklarat domarna eftersom det egentligen är Lärking som dömer alla matcher, genom, som jag uppfattar det, sina ”tolkningar” i många fall. Det är han som har sett till att utgången blev som den blev i de senaste åttondelsfinalerna, säger hockeyexperten i sin videoblogg.

”Fick kalla fötter”

Men kritiken mot Lärking slutar inte där.

– Han är extremt icke-tv-mässig. Han ska inte ens vara i tv, att han får sitta där som han gör är en skandal bara det. Vi borde byta ut honom på en gång, säger Wikegård i videon med rubriken ”Aldrig mer Lärking tack!”.

Samtidigt försvarar Wikegård både Johan Ryno – och Petter Lasu Nilsson.

– Jag förstår hans (Lasu Nilssons) frustration. Vem är det som bestämmer om målvakten blir störd eller inte? För mig är det ett glasklart mål, säger Wikegård, som dock inte köper utbrottet helt och hållet.

– Jag fick kalla fötter när han sa att han skulle gå ut och mörda någon, säger 53-åringen på sitt Instagram-konto.

Om Ryno:

– Jag tycker att det var en bra tackling av en stor spelare. Emil Johanson skyddade sig vansinnigt dåligt, vände upp ansiktet, tog smällen mitt i bröstkorgen – det får han inte göra – och fortsatte att spela utan konsekvenser.

Färjestad och Djurgården möts i en avgörande åttondelsfinal 19.00 i kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM