Frölundas extramöte gav resultat

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:

GÖTEBORG. Förlust senast.

Då satte sig Frölunda i ett extramöte och pratade ut.

– Vi var tvungna att få upp vår tävlingsinstinkt. Vi måste svara på deras desperation, säger Casey Wellman.

Foto: MICHAEL ERICHSEN, BILDBYRÅN

Frölunda var nära en seger i Gävle senast, men bara målmässigt. Spelmässigt saknades det en hel del, och efteråt satte sig spelarna i ett extramöte på hotellet. Det gav resultat i Scandinavium.

– Jag tycker att det var bra att vi tog upp det. Vår tävlingsnivå var tvungen att bli bättre, och det visade vi i dag, säger Casey Wellman.

Nu leder Frölunda med 3-2 i matcher, och kan avgöra i Gävle på onsdag.

– Vår tävlingsinstinkt måste vara på den högsta nivån någonsin då. Brynäs kommer att vara desperata och vi måste nå samma intensitet. Om vi inte matchar dem så kommer de börja vinna kamperna och då har de spelarna för att rusa iväg med matchen. Men vi vill avgöra i match sex, så då måste vi ta hand om det.

”Gör allt rätt”

Även Sebastian Stålberg var mer nöjd med Frölundas insats.

– I dag gör vi allt rätt som vi inte gjorde senast. När vi gör det får Brynäs det jobbigt, de kan inte skapa några chanser och vi får chansen att mala ner dem. Jag tycker att vi är ett bättre lag, vi har fyra kedjor som maler på, och över tid så blir de tröttare och tröttare.

Ändå var Brynäs bra med fram tills Victor Olofsson gjorde 1-0 i mitten av den andra perioden.

– Det är just att inte ge dem energi, inte låta dem få gratischanser med spelvändningar. Då kommer de bli frustrerade och öppna upp. Och då får vi chanser, fortsätter Stålberg.

Men det lyckades Frölunda inte med i Gävle.

– Nej, vi är medvetna om hur det gick där uppe. Men jag känner att det var en onödig förlust, hade vi varit mer påkopplade och gjort rätt saker så tycker jag att vi skulle haft den matchen också. Så det gäller att vi är med nästa gång, får vi till det till hundra procent så ska vi avsluta matchserien då.

Publicerad: