Klart: Tränaren lämnar hockeyallsvenska laget

Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYR≈N
HOCKEY

Fredrik Söderström lämnar allsvenska Oskarshamn.

Tränaren har utnyttjat en klausul och bryter sitt kontrakt.

– Jag behöver utmana mig själv, säger han i ett pressmeddelande.

Foto: Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
Fredrik Söderström.

I sex säsonger har Fredrik Söderström tränat IK Oskarshamn.

Men fler blir det inte.

I ett pressmeddelande meddelar IKO att Söderström valt att utnyttja en klausul i kontraktet och bestämt sig för att lämna den allsvenska klubben trots att ett år återstod på kontraktet.

– Klubben bygger nytt och vänder lite blad just nu, det gör man sannolikt enklast utan mig över tid. Där ska inte jag stå i vägen. Men det främsta skälet handlar om mig själv. Att stanna hade varit en praktisk lösning, men jag drivs av annat och behöver utmana mig själv. Ett beslut på mina villkor. Jag lämnar med stor respekt för klubben, med erfarenheter för livet och med nyfikenhet på framtiden, säger Söderström.

”Ville ha Fredrik kvar”

Även assisterande tränaren Daniel Eriksson har valt att lämna tillsammans med Söderström och nu inleds jakten på en ny tränare.

– Vi har fått jobba utifrån två scenarion, där det ena inkluderade Söderström och där det ena inte gjorde det. Vi har haft förhoppningar om att ha Fredrik kvar, men tycker han inte att det känns 100 procent rätt är det nog bäst för alla parter att tacka så mycket för de här sex åren. Vi är ytterst tacksamma för allt Fredrik gjort för klubben, han är stor profil i hela regionen, säger Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg.

ARTIKELN HANDLAR OM