Gjorde SHL-comeback efter skräckskadan

”Inte så jävla lätt”

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

En skridsko orsakade ett djupt sår i halsen och Leksands Jonas Ahnelöv var nära att mista livet under försäsongen.

I 2–5-förlusten mot Oskarshamn var han tillbaka.

– Jag ramlade inte. Hade jag gjort det tror jag att man skulle ha blivit lite rädd, säger han.

– Någon millimeter till och det hade varit godnatt.

Så nära beskriver Jonas Ahnelöv att det var att han miste livet i slutet av augusti. En lagkamrat hade ramlat och Ahnelöv föll på honom. När sedan lagkamraten åkte iväg ställde han sig på backens hals med skridskoskenan och tryckte till.

– Jag minns inte alltför mycket. Men det bränner till och jag minns att det blev blod på isen. Sedan tar jag av mig handsken och känner med handen att det är blod på halsen också. Allt är overkligt och på något sätt reser jag mig upp och åker till båset, berättade Ahnelöv för Sportbladet efter att ha kommit tillbaka i träning med Leksand.

”Speciell känsla”

Nu, sju veckor senare, har han äntligen spelat en match igen. 32-åringen fanns med när Leksand förlorade mot Oskarshamn med 2–5 under torsdagskvällen.

– Det var roligt men det var en speciell känsla som jag aldrig har haft tidigare. Det var bara kul att vara på isen igen, säger Ahnelöv efter matchen.

Vad var det för speciell känsla?

– Man har ju kommat tillbaka från andra skador och den här skadan var ju lite annorlunda än de andra. Men annars så kändes det väl ganska bra, säger han.

Tänkte innan matchen

Inte helt oväntat var det lite ringrostigt och tajmingen saknades. Men han kunde ta sig igenom hela matchen utan att tänka på skadan.

– Det var lite mer innan matchen att man satt och tänkte, men så fort man kom ut på isen släppte det och sen var det bara att köra, säger han.

Det var ingen situation som uppstod i matchen som gjorde att du tänkte efter?

– Nej, jag ramlade inte vilket var skönt. Då tror jag att man skulle bli lite rädd. Om man liksom ramlar och det är folk framför, men det hände inte i dag.

”Inte så jävla lätt”

Har det hänt på träning?

– Nej, det har varit ganska lugnt där också. Jag har haft tur. Vi får hoppas att det inte händer.

Leksands nästa match är mot Rögle på lördag vilket blir Ahnelövs första hemmamatch den här hösten.

– Man får ta det sakta och säkert. Det är bara att fortsätta jobba på det man har gjort och ta dag för dag, och försöka stänga bort det så mycket man kan. Det är inte så jävla lätt men det fungerar ganska bra ändå, säger Ahnelöv.

Publicerad:

LÄS VIDARE