Elias målskytt till sist – men Vancouver föll på nytt

”Vill hitta tillbaka till den där attityden vi haft”

Det tog sju matcher men till sist hittade Elias Pettersson nätet igen.

Dessvärre räckte inte hans och Nils Höglanders ansträngningar till för att få rätsida på Canucks som återigen föll.

– Vi vill hitta tillbaka till den där attityden vi haft. Det går inte alltid som man önskar men alla i omklädningsrummet vill vinna matcher så vi kommer att lösa det, säger Pettersson på presskonferensen efter matchen.

Ifjol var Elias Pettersson uppe och sniffade på en poäng per match men hittills i år hade det bara blivit en assist på de inledande sex bataljerna.

Efter att gästande Montréal införskaffat sig en tvåmålsledning genom Nick Suzuki och nyförvärvet Corey Perry såg hoppets ljus ut att tändas för Canucks i tredje.

Tidigt i perioden drog Jordie Benn en puck mot mål som styrdes in via Petterssons klubba och bara minuter senare tryckte Höglander in en listig backhand för 2–2.

Hoppet levde dock inte kvar länge och Montréal inkasserade snart både 3–2 och 4–2 innan ett annat nyförvärv, Joel Edmundson, kunde sätta sitt första för säsongen i öppen bur.

”Måste vara bättre”

Med två poäng och lika få segrar på sju omgångar var det en självkritisk Pettersson som mötte media efter matchen.

– Jag har inte börjat säsongen som jag vill. Jag måste vara bättre och spela bättre defensivt. Vi vill spendera hela matcherna i offensiv zon och en bra defensiv leder till en bra offensiv. Vi måste bara hitta dit.

Att superstjärnans inledande svacka ska ha påverkat självförtroendet viftar han dock bort.

– Mitt självförtroende är fint, pucken har bara inte gått in. Självklart var det skönt att få sätta dit den i dag men jag är mer inriktad på att vinna matcher.

Det tog fyra matcher men till sist förlorade regerande mästarna Tampa Bay för första gången i år.

Victor Hedman inledde förvisso målskyttet i matchen och inkasserade även en assist, men det var hemmalaget Columbus som styrde och ställde.

Blåjackorna hittade nätet fem gånger och fick lite revansch efter att ha förlorat på övertid mot Bolts tidigare i veckan.

Kevin Stenlund gjorde säsongsdebut och spelade fram till Jackets 2–1-mål.

I Boston fixade hemmalagets dynamiska duo Patrice Bergeron och Brad Marchand en övertygande seger.

Bruins ledare prickade rätt två gånger var när laget slog gästande Philadelphia med 6–1, ett resultat som frustrerade Flyers-keepern Carter Hart.

När slutsignalen ljöd rann frustrationen över och målvakten slog sönder sin klubba med all kraft han hade kvar, något han ångrade i efterhand.

– Det var oprofessionellt av mig att göra så och jag ber om ursäkt till all som såg. Det var bara stundens hetta, konstaterar Hart efter matchen.

Adrian Kempe blev målskytt för tredje matchen i rad när hans Los Angeles besökte St. Louis Blues.

Kramforssonens fina form sammanfaller med ett ökat förtroende i Kings och i natt blev det 20:08 i istid, det mesta Kempe någonsin spelat i en NHL-match.

Dessvärre räckte inte målet för Kings som förlorade med 2–3.

I nattens sista batalj gick Winnipeg och Ottawa en ordentlig holmgång.

Lagen smällde in mål på löpande band och burväktarna Connor Hellebuyck och Marcus Högberg hade det ordentligt hett om öronen.

I tredje kunde dock Jets till sist dra ifrån och vann till slut med 6–3.

Högberg stoppade 32 av 37 skott och avslutade matchen med 86,5 i räddningsprocent.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!