Hockeyallsvenska finalen

SSK-spelare till sjukhus – matchen avbröts

Av: 

Erik Karlsson

Ludwig Blomstrand kraschar in i egen målbur mot Kristianstad.
Ludwig Blomstrand kraschar in i egen målbur mot Kristianstad.

HOCKEY

Ludwig Blomstrand, 28, kraschade in i egen målbur och slog huvudet illa.

Matchen mellan Södertälje och Kristianstad tvingades till ett halvtimmes långt avbrott och SSK-spelaren fördes till sjukhus.

– Mår efter omständigheterna bra, skriver han själv från sjukhuset under fredagskvällen.

Södertälje hade gått upp i en tidig 2–0-ledning hemma mot Kristianstad när olyckan var framme. Ludwig Blomstrand jagade hemåt mot eget Södertäljemål när han fick Melker Erikssons klubba under egen skridsko och föll. SSK-forwarden såg ut att slå bakhuvudet i egen stolpe och blev sedan liggande orörlig på isen.

Kort senare ombads lagen att gå in i omklädningsrummet medan Blomstrand vårdades på isen och senare fördes med ambulans till sjukhus.

– Det är en riktigt otäck smäll, han tuppar av där och blir liggande. Men vartefter så kvicknar han till och är fullt kontaktbar och talbar i ambulansen, säger SSK-tränaren Nichlas Falk som när Sportbladet pratar med honom precis fått lugnande besked från sjukhuset.

– Han har meddelat laget att röntgen inte visade några skador på nacken. Så det vi hoppas nu är att det ”bara” rör sig om en väldigt kraftig hjärnskakning. Han blir kvar över natten på sjukhuset.

Kort senare uppdaterade också Blomstrand själv kort om läget på Twitter:

– Mår efter omständigheterna bra. Tack för alla krya på hälsningar, skriver han.

Ludwig Blomstrand.

Avslutades med slagsmål

Matchen kunde återupptas efter cirka 30 minuters paus.

SSK tog efter den inledande chocken en kontrollerad trepoängare med siffrorna 4–1. Det bland annat efter att 17-årige Ludvig Jansson gjort sitt första mål i hockeyallsvenskan till 3–0.

Matchen fick dock en stökig avslutning när Sam Bitten i hemmalaget hamnade i slagsmål med Carl Ernstig. Bitten sänkte Ernstig och båda fick matchstraff. När Bitten åkte mot omklädningsrummet kastades en vattenflaska in från KIK-båset som träffade en av domarna.

På slutvisslan fick dessutom Kristianstads Gustav Willman Borvsik ytterligare ett matchstraff.

– Jag såg inte upprinnelsen men det är snart slutspel och Kristianstad har viktigt kval så man vill visa att man står upp för sitt lag och sig själv, säger Nichlas Falk.

SSK kommer som sämst att sluta fyra i grundserien och får därmed hemmafördel i kvartsfinalspelet. Men sannolikt kommer matcherna där spelas utan Ludwig Blomstrand.

– Hinner han vara med och spela mer i år är det en bonus men efter en sådan smäll är inte det viktigt, säger Nichlas Falk.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Nichlas Falk.
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenska finalen

Södertälje SK