Tedenby: Får ge igen i slutspelet

Foto: CARL SANDIN / BILDBYR N
HOCKEY

GÖTEBORG. Spelmässigt bättre i tre matcher.

Men ändå har HV71 förlorat alla tre matcherna i höst mot Frölunda.

– Förhoppningsvis får vi möta dem i slutspelet och ge igen, säger Mattias Tedenby, 26.

Första matchen lagen emellan slutade med en snöplig HV-förlust efter att Chris Abbott lagt pucken i egen bur från offensiv zon. Andra matchen, i Scandinavium, vann Frölunda (2–1) trots en stark HV-press och 42–25 i skott.

Och mönstret upprepade sig också i den tredje matchen. Frölundavinst (2–1), trots att Jönköpingslaget var smått överlägset i period två och tre.

– Vi är så besvikna. Vi dominerar matchen fullständigt, men vi får inte in puckarna just nu. Jag vet inte vad det är. Men spelet är fantastiskt bra, säger Mattias Tedenby.

Hyllar motståndarmålvakten

Frölundamålvakten Johan Gustafsson har varit en jätte i alla tre matcherna lagen emellan, och HV71 har inte lyckats hitta något sätt att få normal utdelning på alla sina chanser. I går kväll vann HV skotten med 35–22. 

– Deras målvakt har varit fantastisk i alla matcherna, det måste vi ge honom. Samtidigt som vi saknar det där sista lilla.

Vad betyder det, vad är det ni behöver göra annorlunda?

– När vi får upp pucken på blå så måste vi försöka få igenom skotten. Frölunda gör det jättebra och täcker dem, de kliver upp och plockar bara ner pucken. Vi måste få igenom skotten bättre. Sen tycker jag att vi har så många bra lägen i dag att vi borde ha vunnit ändå. Men, det är så det är ibland. I början av säsongen gjorde vi väldigt många mål, men nu de sista sex-åtta omgångarna så har de inte riktigt trillat in. Men vi är på rätt väg. 

Kan ni ändå ta med er något positivt från de här tre förlusterna mot Frölunda, inför ett eventuellt slutspelsmöte?

– Ja, vi vet ju att vi haft väldigt mycket puck och många bra anfall. Vi har bara inte riktigt fått till dem. Vi tränar på det här varje dag. 

ARTIKELN HANDLAR OM