Bisarra scenerna: ’Synd om honom’

Foto: C more
Denijs Romanovskis (till höger) fick spela i fem minuter.
HOCKEY

Vid underläge 1–4 valde Lettland att byta målvakt.

Fem minuter senare fick Denijs Romanovskis åka och sätta sig på bänken igen – efter två insläppta mål.

– Det är ju synd om honom, säger experten Sanny Lindström i C More.

Ingen räknar med att Lettland ska spela jämnt med stornationer som USA och Ryssland, men nog kunde letterna ändå ha önskat sig en bättre start i JVM…

Blytung start

I öppningsmatchen mot USA blev det förlust med 1–6, och i tisdagskvällens match mot Ryssland visade jumbotronen exakt samma siffror – redan efter 25 minuter.

18-årige HC Riga-målvakten Gustavs Grigals startade matchen för Lettland men efter att ha släppt in sitt fjärde mål för kvällen tidigt i den andra perioden valde tränaren att byta målvakt.

In kom Denijs Romanovskis.

Men 19-åringen hade inget lyckat inhopp.

”Handlar om medmänsklighet”

Inom loppet av fem minuter hann han släppa in två mål varpå tränaren tog det tuffa beslutet att kalla tillbaka honom till bänken.

– Det är ju synd om honom. Han sätts i tuffa lägen; det är frilägen och det är lägen där de lettiska spelarna inte ens är med i markeringen. Ryssland är fyra, fem, sex nummer större än Lettland och det är så klart tufft för de lettiska målvakterna. Men det handlar ju om medmänsklighet. Klart att det inte är roligt för honom (Romanovskis) att komma tillbaka och sätta sig på bänken igen, helt iskall, säger experten Sanny Lindström i C More.

Ryssland vann till slut matchen med hela 9–1.

ARTIKELN HANDLAR OM