Fiaskot: Tvingades ställa in NHL-matchen

Foto: TT
HOCKEY

NEW YORK. Det blev ingen match mellan Carolina och Detroit i natt.

Den ställdes in – på grund av dålig is.

– Det var det enda rätta. Det hade varit för stor risk för skador om vi spelat, säger Niklas Kronwall till Sportbladet efter debaclet i Raleigh.

Man kunde kanske tro att en stormrik proffsliga som NHL håller sig med faciliteter av högsta klass, men så verkar inte vara fallet på alla platser.

En halvtimme innan nattens match mellan Carolina Hurricanes och Detroit Red Wings skulle börja meddelade arenapersonal att kylaggregat gått sönder, varför isen i princip var på väg att smälta och matchstarten måste skjutas upp.

Ber fansen om ursäkt

Sedan fick åskådarna sitta och vänta i några timmar innan beskedet, – närmare 21.00 lokal tid – kom att matchen ställts in.

– Vi ber de fans som åkt hit för att försöka se oss förlänga vår nio matcher långa poängsvit på hemmaplan om ursäkt. Ett mekaniskt fel uppstod tyvärr under kvällen. Vi hoppas kunna presentera ett nytt datum för den här matchen inom kort, hette det i ett uttalande från Hurricanes.

”Det enda rätta”

Kritik har dock framförts under natten om att ansvariga i PNC Arena borde ha kunnat agera tidigare då båda lagen redan under sina så kallade morgonvärmningar på förmiddagen påpekade att isen var undermålig.

Men spelarna i Detroit – som har ny match i Tampa kommande natt och enligt NHL:s reglemente därför inte kunde starta senare än 21.30 – tycker att beslutet att ställa in var bra.

– Det var det enda rätta. Det hade varit för stor risk för skador om vi spelat, säger Niklas Kronwall till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM