Victor Hedmans Tampa visade klass mot Toronto

TAMPA. Regerande mästarna satte ner foten i sin slutspelsserie mot Toronto i natt.

De skaffade sig 1-0-ledning efter en minut, hade ökat på till 3-0 när åtta minuter passerat, var i 5-0-ledning inför tredje och vann till slut med 7-3.

– Det är väldigt skönt att vi alltid vinner matchen efter förluster för förlorar man två gånger i rad i slutspelet är man i trubbel, säger Victor Hedman till Sportbladet.

Toronto, som ju vann fredagens duell i Amalie Arena, hade hoppats ta kommandot om åttondelen mot Tampa Bay med en ny seger i natt, men som framgår av av siffrorna i ingressen var det aldrig någon tvekan om hur fjärde ronden skulle sluta.

Steven Stamkos bombade in ett slagskott från blålinjen redan efter en minut och sedan rullade hemmalaget i praktiken bara över sina gäster från norr.

– Ja, det var skönt att vi fick en så bra start, vi kunde bara spinna vidare på den resten av matchen, säger Victor Hedman när vi talar med honom slutsignalen i den segerrusiga hemmahallen i centrala Tampa.

– Vi var överhuvudtaget hetare idag än senast, men det hjälpte också att vi höll oss från utvisningsbåset i första perioden. Vi fick mer flöde i spelet när och alla blev involverade.

Starkt facit att visa upp

Det är nu ingen skräll att Bolts vinner när de förlorat matchen innan. Tvärtom, det är deras särskilda specialitet. Sedan slutspelet 2020 började har de faktiskt otroliga 16-0 i facit i den sortens bataljer.

– Det är ett väldigt fint facit att ha, för förlorar man två gånger i rad i slutspelet är man i trubbel, fortsätter ”Vigge”.

– Men det är något vi bara har i oss, vi höjer oss helt enkelt sådana gånger.

Nya poäng i natt

Den ångermanländska backstjärnan stod för två nya assist i natt, var dominant i praktiskt taget varje byte och såg till att Leafs-stjärnorna Auston Matthews och Mitch Marner inte fick något svängrum alls.

– Det kändes bra, det är en stor uppgift att spela mot dem hela tiden och lyckades vi hindra dem från att komma till så många lägen, konstaterar han.

Istället gjorde William Nylander sina två första mål i årets slutspel i tredje perioden, när matchen redan var avgjord. Samtidigt slet Erik Källgren förtjänstfullt i kassen. När Jack Campbell hade släppt in fem mål fick Erik ta över och faktum är att han höll tätt; hemmalagets två sista mål satt i tom kasse.

Nu är ställningen i matchserien alltså 2-2 och en stor match väntar i Toronto natten till onsdag.

– Det ska bli roligt att åka dit igen. Bäst av tre gäller nu och vår plan är förstås att vinna två matcher till, säger Victor.

Precis som väntat: Tvekampen mellan Minnesota och St. Louis blir en långkörare.

Blues vann nattens möte hemma i Enterprise Center och kvitterade därmed matchserien.

– Ja, dom är bra och vi är bra och här står vi nu, slår Blues-coachen Craig Berube helt filosofiskt fast efter 5-2-segern.

Jordan Kyrou var matchens kung med två mål och även veteranen Ryan O’Reilly briljerade. Ett mål och två assist blev hans facit.

Serien fortsätter med en femte rond i St. Paul natten till onsdag.

Per Bjurman på plats och bevakar Stanley Cup.
Per Bjurman på plats och bevakar Stanley Cup.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!