Lindholms hattrick sänkte Washington

NEW YORK. Elias Lindholm är hetast i hela NHL.

Han fullbordade ett hattrick på övertid när Calgary besökte Washington under lördagen, har sammanlagt gjort sex mål på fyra matcher och delar förstaplatsen i målligan med Connor McDavid och Anze Kopitar.

– Det har gått bra här i början, ja. Det är bara att hoppas att det håller i sig ett tag, säger den 26-årige gästriken till Sportbladet efter 4-3-segern.

Ja, snacka om att han fått en en rivstart på sin nionde säsong i världens bästa liga, Elias Lindholm.

Han hade gjort mål i Calgarys samtliga tre matcher innan lördagen – och mot Washington kom den verkliga urladdningen.

Han piskade in ett skott från slottet i mitten av första perioden, stal pucken av John Carlson i ett numerärt underläge i slutet av samma period och friåkte in ytterligare ett mål – och så fullbordade han ett hattrick när han 2.46 in i övertidsperioden dök upp framför Capitals-kassen och vinklande in avgörande 4-3.

Därmed har ”Lindy” alltså gjort sex mål och toppar skytteligan ihop med superstjärnorna Connor McDavid och Anze Kopitar.

”Första gången på flera år”

– Det har varit när några gånger, men det här var första gången på flera år jag gjorde hattrick så det känns riktigt kul, säger ex-brynäsaren när vi når honom efteråt.

– Men ja, jo, det har gått bra här i början. Jag har inte gjort något speciellt, det är mest tur, puckarna går bara in. Det är bara att fortsätta på samma sätt och hoppas att det håller i sig ett tag.

Matchen som sådan blev mer dramatisk än någon kunde ana efter första perioden. Då hade Flames 3-0-ledning och såg ut att gå mot en trygg seger. Men Capitals kom tillbaka och utjämnade i andra.

– Vi var riktigt bra i första, tycker jag. Sedan hamnade vi lite på hälarna i andra fast kom tillbaka starkt sista tjugo. Då var det rätt jämnt, men vi skapade nog lite fler chanser, fortsätter Elias.

– På övertid kan det alltid gå lite hur som helst, men vi lyckades avgöra och det var såklart väldigt skönt.

I Ottawa låg New York Rangers under med 2-0 när fem och en halv minut återstod, men då iscensatte gästerna en ruggig push och lyckades inom loppet av några få minuter både reducera, kvittera och till slut avgöra.

”Nye” Barclay Goodrow blev hjälte med sitt 3-2-mål efter 17.57.

Mika Zibanejad hade en assist.

Elias Lindholm sänkte Washington med ett hattrick.
Elias Lindholm sänkte Washington med ett hattrick.
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!