Seattle Kraken förlorade hemmapremiären mot Vancouver

NEW YORK. Den nya, skinande hallen var fullsatt och stämningen euforisk.

Men Seattle Kraken högg sig i foten och förlorade ändå sin historiska hemmapremiär mot Vancouver.

– Det är en besvikelse, säger Vince Dunn, som skrev in sig i evigheten med första målet i Climate Pledge Arena.

Efter fem raka bortamatcher fick Seattle Kraken – NHL:s 32:a lag – äntligen begå premiär hemma i luxuösa Climate Pledge Arena i natt och ingen kan klaga på atmosfären runt den historiska matchen mot Vancouver.

Hela metropolen i det regnrika nordväst skälvde av förväntningar och iver och de 17 500 lyckliga själar som lyckats komma över biljett såg till att rena karnevalsyra rådde inne i hallen – upprustad för över en miljard dollar inför Krakens entré i världens bästa hockeyliga.

Men tyvärr svarade spelarna inte riktigt upp mot förväntningarna.

Det började i och för sig bra när backen Vince Dunn precis i inledningsperiodens sista sekunder dunkade in första Kraken-målet i Climate Pledge någonsin – efter framspelning av Adam Larsson. Och det verkade lovande när Mark Giordano gjorde -2-1 fem minuter in i tredje – på assist från Alex Wennberg.

Stor rankning: 50 bästa spelarna i NHL

Ett par fatala misstag

Men sedan begick de ett par fatala misstag och när canucken Justin Dowling en minut innan slutsignalen satte 4-2 i tom kasse var festen över.

– Det är en besvikelse, säger historiske Dunn.

– Framför allt är det jobbigt att vi inte lyckas hålla foten på gasen i 60 minuter. Vi gör bra saker, men det är inte tillräckligt.

Coachen Dave Hakstol håller med.

– Det är surt att vi inte kan ge våra fans en seger när stämningen var så fantastisk, säger han.

Calle Järnkrok, som smittades av Covid precis innan säsongsstarten och satt isolerade hemma i huset i Seattle under den inledande bortaresan, fick äntligen debutera för Kraken – medan Marcus Johansson taskigt nog missade hemmapremiären på grund av skada.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!