Här sätter ”Lill-Nyllet” sitt första hattrick

avPer Bjurman

NEW YORK. Ifall någon tvivlade:

I natt visade William Nylander att han verkligen är en superstar i vardande.

Den 20-årige rookien fullbordade den korta karriärens hittills första hattrick när Toronto vann en vilda västern-match mot Boston.

– Det har känts bra en längre tid och nu lossnade det. Väldigt kul, säger han till Sportbladet efter 6–5-segern.

1 av 4 | Foto: AP

Fram till i natt är Auston Matthews och Mitch Marner de av Toronto Maple Leafs alla underbarn som, på goda grunder, fått de flesta och de fetaste rubrikerna.

Men i natt, i TD Garden i Boston, påminde svenske generationskamraten William Nylander om att även han är ett framtidshopp av ädlaste sort.

”Lill-Nyllet” gjorde tre mål och fullbordade alltså karriärens första hattrick.

– Ja, det var en lyckad kväll. Väldigt roligt, säger han blygsamt på telefon just som laget ska lyfta från Logan-flygplatsen i Boston.

Tre snygga mål

Snygga baljor var det förre NHL-stjärnan Michaels äldste son hängde också.

Vid 1–0-målet i mitten av första perioden kom han störtade från vänsterkanten, fick en finfin passning av Nazem Kadri precis framför kassen och vände i hög fart bort Tuukka Rask. I mitten av andra sköt han själv under en två-mot-en-kontring med Leo Komarov och i ett powerplay bara en dryg minut senare fick han stå märkligt ren mitt i slottet och kunde prickskjuta in tredje fullträffen.

– Det har känts bra en längre tid. Ja, inte i de närmast föregående matcherna kanske, men innan dess var jag med och skapade väldigt mycket chanser och nu lossnade det, säger han.

– Det allra roligaste var dock att vi vann. Det var väldigt viktigt match.

”Då skulle Nylander vara otrolig”

Ja, innan nattens duell hade nya, flashiga Leafs  förlorat tre raka under ordinarie tid första gången på hela säsongen och seger var nödvändigt för att undvika olycksbådande svacka just som hoppet återvänt till Ontarios hockeymekka,

– Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här, vi måste fortsätta vinna matcher under sträckan som kommer nu, säger tremålsskytten Nylander.

David Pastrnak, som William varit god vän med sedan de spelade tillsammans i Södertälje för tre säsonger sedan, gjorde för övrigt två av Bostons mål – och enligt Toronto-coachen Mike Babcock var det skälet till att ”hans” svensk gjorde ett till.

– Han vill alltid vara bättre än Pastrnak.  Så om vi bara kunde ta med honom och ha som motståndare på varje rink skulle Nylander vara helt otrolig hela tiden, skämtar han.

Se fler höjdpunkter på och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på

ARTIKELN HANDLAR OM