Brynäs reaktion efter ”Bulans” besked

Kan ställas mot Luleå i slutspelet: ”Jag förstår inte ens frågan”

Thomas Berglund lämnar Brynäs efter säsongen och flyttar till Luleå.

Men några planer på att låta en ny tränare ta över redan nu har inte Brynäs: 

– Det är precis hur givet som helst att ”Bulan” ska träna laget säsongen ut, säger sportchef Stefan Bengtzén. 

Stefan Bengtzén har tidigare sagt att han under det kommande landslagsuppehållet skulle sätta sig med Thomas Berglund och få ett besked om hans framtid.

Nu kom beslutet tidigare än förväntat.

Redan för ett par dagar sedan säger Bengtzén att han fick det definitiva beskedet. 

– ”Bulan kom fram till att beslutet var taget och då meddelade han det till mig.

Är du förvånad att det kommer nu och inte under landslagsuppehållet?

– Nej, absolut inte. Ju tidigare desto bättre. Det är bra för alla parter. Vi har pratat om det här tillsammans länge och det har varit familjefrågan som har varit haken i det. Är de nu framme så vill jag ju veta det så fort som möjligt.

Leder laget säsongen ut

När Anders Forsberg, under sin sista säsong i Skellefteå, gjorde klart med Modo valde klubben att sparka Forsberg i samband med februariuppehållet: 

Några såna planer har inte Brynäs eller Stefan Bengtzén 

– Det är precis hur givet som helst att ”Bulan” ska träna laget säsongen ut. Jag förstår inte ens frågan. Att det byts tränare och spelare är saker vi lever med hela tiden.

Enligt Sportbladets uppgifter är det redan klart att Thomas Berglund ska ha en ledande roll i Luleå kommande säsong. Enligt Sportbladets källor blir han ny huvudtränare. Det är inte alls omöjligt att Brynäs ställs mot just Luleå redan i åttondelsfinal i det kommande slutspelet. 

– Det kan bli vilket lag som helst vi möter. Jag har full tillit för ”Bulan” som tränare och att någon över huvud taget tror att han inte skulle göra sitt yttersta för Brynäs är gåtor för mig. Han är anställd av oss och jag har full tillit att han ger hundra procent i i alla lägen. Eller, det vet jag att han gör.

Arbetet med att hitta en ersättare är redan igång:

– Parallellt har jag haft en plan B allteftersom frågan har varit uppe. Det finns lite alternativ i hjärnan. Processen är på så sätt påbörjad.

Är på jakt efter nya spelare

Brynäs har fyra raka förluster i Gavlerinken och har totalt förlorat sex av de sju senaste matcherna. Gävlelaget har rasat från andra till sjätte plats i tabellen, men Bengtzén ser framtiden an med tillförsikt. 

– Som vanligt är vi jävligt positiva, det finns så många dödgrävare i branschen och runt omkring oss. Vi har en bra anda och optimism i gruppen och är hundra procent eniga om hur vi tar oss framåt. 

En anledning till de svaga resultaten är många skador och Bengtzén hymlar inte med att han jagar förstärkningar: 

– Jag har letat en forward i en månad och letar fortfarande. Men det är inte så enkelt att hitta bra ersättare. Jag är inte den som tar in något bara för att tysta munnar, utan jag vill det ska tillföra något också.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!