Forsberg: ”Vi har hittat vår identitet igen”

HOCKEY

NEW YORK. Det var Nashvilles svenskar som låg bakom 4–2-segern mot Vancouver i natt.

Calle Järnkrok, Viktor Arvidsson och Filip Forsberg gjorde alla varsitt mål.

– Ja, kul, men hela laget var bra. Vi har hittat vår identitet igen, säger Filip till Sportbladet.

Foto: Christopher Hanewinckel / X02835

Är det något lag som firat många ”blågula segrar” i NHL det senaste decenniet är det Vancouver, men i Bridgestone Arena i natt fick de alltså smaka egen medicin.

Först gjorde Viktor Arvidsson mål på assist från Calle Järnkrok, sedan målade Järnkrok på assist från Arvidsson – och så satte Filip Forsberg det som skulle bli matchavgörande baljan i mitten av tredje perioden.

– Calle och Arvidsson anförde oss med de två första mål och sedan vet jag inte om mitt mål egentligen var mitt, det kan ha tagit på Arvidsson det också, men det viktigaste är att det räknades. Det blev lång videogranskning, säger ”Flipper” när vi når honom efteråt.

– Det är alltid kul när vi svenskar är inblandade i mycket, men hela laget var bra ikväll. Det var vi även senast, mot Detroit men då lyckades vi inte göra ett enda mål, så det här var skönt.

Överhuvudtaget känns det som att Nashville hittat en helt annan stadga än under den skakiga hösten och nu förtjänar sin position på tredjeplatsen i knallhårda Central-divisionen.

– Det var lite inkörningsperiod i inledningen, vi hade ändå gjort några förändringar i truppen. Nu känns det som vi hittat vår identitet igen, fortsätter Filip.

– Men vi måste fortsätta vinna för det gör alla lag runtomkring oss. Det här kommer bli ett race in i det sista.

Alex Edler gjorde det ena av Canucks två mål.

▪▪▪

Marcus Sörensen noterades för en assist i sin NHL-debut med San Jose Sharks i natt – till ett mål signerat landsmannen Melker Karlsson.

Länge såg det ut som att han skulle få fira en seger direkt också, för nio minuter in i tredjeperioden i bortamötet med Buffalo hade Sharks ledningen med 4–1.

Men Sabres lyckades iscensätta säsongens vändning och vann till slut med 5–4 på övertid.

Stor matchhjälte: 

Evander Kane.

– Det känns för mig som det kändes för Atlanta Falcons-coachen Dan Quinn i Super Bowl i söndags. Tack och lov var det dock inte final för vår del, säger San Jose-coachen Pete DeBoer till nhl.com.

▪▪▪

Colorados skräll

Nattens skräll inträffade i Klippiga Bergen.

Tabelljumbon Colorado slog topplaget Montreal – med 4–0.

Och för tredje gången på en vecka noterades en finländare för hat trick.

Först var det Carolinas Sebastian Aho, sedan Minnesotas Mikael Granlund – och i Pepsi Center var det Colorados Mikko Rantanen som gjorde tre mål på Carey Price.

– Det känns väldigt bra, men framförallt är det kul att vi nu vunnit två matcher i rad. Det har vi inte fått uppleva särskilt många gånger den här säsongen, säger den 20-årige rookien till Av’s hemsida.

Gabriel Landeskog bokfördes för assist på två av målen.

▪▪▪

Tampa knockade LA

Tampa Bay Lightning KAN fortfarande spela förträfflig hockey.

De visade de när de sopade till LA Kings med 5–0 hemma i Amalie Arena i natt.

Frågan är:

Var det vändningen? Börjar det tippade topplaget, alltjämt på jumboplatsen i den östra tabellen, stigningen uppåt i tabellen nu. 

– Vad vi behöver är tre-fyra vinster i rad. En svit. Nu har vi två och kan förhoppningsvis komma igång, säger målskytten Jonathan Drouin till nhl.com.

Vad Kings, som åkte på andra 5–0-förlusten på ett par dagar, behöver är tydligen en bättre målvakt.

Coachen Darryl Sutter skyller floppen i Tampa på Peter Budaj.

– Han var inte särskilt bra. Framförallt första och femte målet är dåliga. Riktigt dåliga. Han är veteran och behöver vara mycket bättre, lyder den brutala kommentaren.

Victor Hedman stod för assist på ett av målen.

ARTIKELN HANDLAR OM