Smitta i Växjö, HV71 och Linköping – flera matcher uppskjutna

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

HOCKEY

Växjö, Linköping och HV71 upptäckte nya fall av covid-smitta under lördagen.

Tre av dagens matcher har ställts in och det finns stor oro att slutspelet måste skjutas upp ytterligare och även förkortas.

– Känslan är inte bra, det är inte bra att vi har ett pågående smitta inom SHL, säger SHL sportchef och vice vd, Johan Hemlin.

Lördagens match mellan Växjö och Rögle ställs in och skjuts upp, sedan Växjö rapporterat konstaterade smittofall. Även tisdagens möte med Brynäs flyttas fram.

Även Linköping–Luleå ställs in, efter att Linköping rapporterat smitta i laget. Lite senare kom beskedet att HV71:s match mot Leksand också ställs in, eftersom smitta uppkommit i HV:s organisation.

Kan det bli fler matcher med Linköping som ställs in?

– Nej, de har en väldigt stor lucka i sitt program till nästa match (spelas den 25 mars), säger Johan Hemlin, som ser med oro över situationen:

– Klart det är bekymmersamt med ny smitta i två lag, men blir det inget mer räknar vi med att få in det.

Så att SHL ska vara färdigspelat den 31 mars ligger för närvarande fast?

– Ja, de här flyttarna i dag ryms inom den tidsramen. Det som är problemet är mer att vi ständigt hittar smitta. Medicinska teamen gör ett bra jobb, vi har lag som är testade tre gånger om den här veckan. När man letar mycket hittar man smitta och vi vill ha säkra arrangemang.

Kan tvingas korta ner slutspelet

Men enligt vad Sportbladet erfar är SHL:s stora skräck just nu att Växjös match mot Malmö på fredag ställs in. Då spricker med största sannolikhet även det nya schemat och då talar det mesta, enligt vad Sportbladet erfar, för att slutspelet måste kortas ner.

Detta eftersom Malmö redan i dag har åtta matcher som ska spelas före den 31 mars.

Ska hockeysupporterna känna oro att slutspel kan bli drabbat?

– Man ska absolut känna en oro över att slutspelet kan drabbas i någon form. Vi har aviserat att får vi inte ihop det här måste vi se över slutspelet, men där är vi inte än, säger Hemlin.

Många är kritiska och tycker att det är för mycket smitta i SHL kontra exempelvis HA och SDHL.

– Jag kan inte svara för de andra ligorna och vill egentligen inte kommentera det, men jag tror att vi testar i en kapacitet som ingen annan liga gör. Vi hittar väldigt många fall som är helt utan symptom.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!