Ny smitta i Malmö – slutspelet skjuts fram

Malmö har identifierat ytterligare coronasmitta i laget.

Nu skjuts SHL-slutspelet fram.

– Jag känner en skuld i att Malmö blir det laget som ställer till det, säger klubbens sportchef Patrik Sylvegård.

Malmös matcher flyttas fram – igen. Laget har tidigare haft konstaterad coronasmitta inom laget och nu har ytterligare smitta upptäckts. Det innebär att lagets tre kommande matcher, mot Skellefteå, Leksand och Färjestad, skjuts fram.

Även slutspelet skjuts fram.

– Detta innebär att vi kommer behöva skjuta slutspelet för att kunna genomföra grundserien, men SHL har en beredskap sedan tidigare och är förberedda. Vi kommer inom kort kommunicera nya datum för grundseriens avslut samt slutspel och kval, säger Johan Hemlin, sportchef och vice vd SHL.

Malmös sportchef Patrik Sylvegård är bedrövad över ytterligare fall i klubben.

– Man är sportchef i ett covidlag. Jonathan Bengtsson, vår osteopat, sköter sig exemplariskt och testar mycket och är så jävla noga med hygien och allting. Jag är lite chockad att det blir så här. Efter matchen i lördags small det bara till. Vi försöker analysera vad vi gör och inte gör, faktum är att vi har det i alla fall, säger han till Sportbladet.

Sylvegård berättar om att det rör sig om två nya fall.

– Jag känner en liten skuld i att Malmö blir det laget som ställer till det. Det är klart att jag inte mår bra av det, sedan kan jag inte säga att det är någons fel. Men någonstans är det vi som ser till att matcher blir uppskjutna på grund av covid. Jag lider med alla andra lag som behöver lida för att vi har fått det. Det är olyckligt att det blir så här. Det visar också vilket aggressivt virus det är.

”Killarna bara skrek”

– Det är klart att det blir pyspunka på killarna, det märker man på dem, de bara skrek där nere: ”nej, det är inte sant”. De vill spela och nu får de inte vara inne i hallen på sju dagar, de som inte har antikroppar. Det är bara sex i laget i dag som har antikroppar, resten får vara hemma och de kan inte träna.

Sylvegård avslutar:

– Det är tufft, men vi försöker göra det bästa av det och kriga på. Vi ska kriga in i det sista, det är väl det vi kan göra.

Malmö är tabelltia i SHL och har åtta matcher kvar att spela av grundserien. Oskarshamn har flest matcher kvar att spela, nio, medan de lag som spelat flest matcher bara har fyra omgångar kvar.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!