Nilsson lämnar Ottawa – klar för mästarna

NEW YORK. Anders Nilsson har hittat ett nytt hem i solen.

Målvaktshjälten från Tre Kronors guldlag 2018 trejdades i natt från Ottawa till regerande Stanley Cup-mästarna Tampa – men han lider dessvärre fortfarande av hjärnskakningssymtom och kommer inte spela alls den här säsongen.

Det börjar märkas att en ny NHL-säsong äntligen stundar. Aktiviteten på spelarmarknaden har intensifierats kraftigt senaste dygnen – och i natt genomfördes alltså ytterligare ett par affärer.

Regerande mästarna Tampa Bay Lightning skaffade sig välbehövligt utrymme under lönetaket  genom att trejda backveteranen Braydon Coburn och centern Cedric Paquette till Ottawa Senators – i utbyte mot svenske målvaktsbjässen Anders Nilsson och ett andraval i draften 2022.

Nilsson, som hörde till de stora hjältarna när Tre Kronor vann VM-guld i Köpenhamn 2018, har spelat i Ottawa de senaste två säsongerna. Dessförinnan vaktade han kassen åt i tur och ordning New York Islanders, Edmonton Oilers, St. Louis Blues, Buffalo Sabres och Vancouver Canucks. Nu får han för första gången flytta till den solstekta södern. Dessvärre lär det dröja innan han kan visa upp sig för fansen i Amalie Arena, för den 30-årige norrbottningen lider sedan en längre tid av hjärnskakningssymtom och är redan uppsatt på listan över långtidsskadade.

”Han kommer inte spela den här säsongen”, heter det i ett uttalande från Tampa.

Stjärnvärvning till Blues

Samtidigt meddelas att Mike Hoffman, den mest eftertraktade av de kvarvarande pjäserna på free agency-marknaden, signat ett tryout-kontrakt med St. Louis Blues.

Att Hoffman, som pangade in 29 mål för Florida Panthers förra säsongen, bara erbjuds ett sådant provkontrakt kan te sig underligt men det rör sig om teknikaliteter kring andra kontrakt. När säsongen börjar om drygt två veckor kommer han garanterat ha en riktig deal – och Blues en ännu vassare offensiv.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!