Krossade Tampa efter Wennbergs hattrick

NEW YORK. Alex Wennberg ser ut att nått en glödande formtopp lagom till playoff.

Han slog till med ett hattrick när Florida sopade till kommande slutspelsmotståndaren Tampa i natt.

– Jag får väl medge att jag hade studsarna med mig den här gången, men ändå. Det ger förstås en jäkla ”boost” för självförtroendet, säger den 26-årige stockholmaren till Sportbladet efter 5-1-segern.

Sedan några dygn tillbaka står det ju klart att Tampa Bay Lightning och Florida Panthers för första gången någonsin möts i en slutspelsserie i år – men först ska de genrepa i två avslutande grundseriematcher, varav den första detonerade i BB&T Arena i Sunrise i natt.

För detonerade var vad den gjorde.

– Ja, det är ju väldigt speciellt att vi hamnat i den här situationen, att vi vet att vi ska mötas i playoff och innan dess ska spela de här två matcherna, säger Alex Wennberg när vi når honom i den varma Florida-kvällen.

– Det märktes verkligen i de här mötet också, att vi har ett krig framför oss. Det var en väldigt intensiv match, med mycket snack och smällar och tjuvnyp. Kul!

”Riktigt bra match”

Särskilt som Panthers klöste sönder regerande mästarna (utan vilande stjärnor som Victor Hedman och Ryan McDonagh, ska påpekas) och vann med hela 5-1.

– Det var en riktigt bra match från vår sida, fortsätter ”Wenny”.

– Vi vet att Tampa är regerande mästare och ett väldigt bra lag, men det tycker vi att även vi är och efter den här insatsen stärks vi ju ytterligare. Vi går in i serien mot dem riktigt peppade.

Den svenske centern hade själv en sensationellt lyckad kväll och fullbordade alltså ett hattrick.

– Jag får väl medge att jag hade studsarna med mig den här gången, men ändå. Det ger förstås en jäkla ”boost” för självförtroendet inför det som komma skall, säger han.

Backen Gustav Forsling assisterade till två av landsmannens fullträffar.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum

Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

SM-final i hockey 2021: Alla datum och tv-tider

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!