Brynäs IF

”Jag skäms – det är för jävligt”

Av: 

Fredrik Andersson

Foto: BILDBYRÅN

HOCKEY

Två spelare i Brynäs är misstänkta för våldtäkt.

Sportbladet har varit i kontakt med en medspelare till de våldtäktsmisstänkta spelarna – och han skäms.

– Det är för jävligt, säger han.

Den ena spelaren är häktad, misstänkt för våldtäkt. Den andra spelaren är anhållen misstänkt för våldtäkt, ett beslut om eventuell häktning av honom måste tas senast under onsdagen.

På tisdagen meddelade organisationen Unicef att de avbryter sitt samarbete med Brynäs. Tidigare samma dag gjorde Brynäs ett uttalande om sin värdegrund.

”Det är helt oacceptabelt och Brynäs tar kraftigt avstånd från de brottsliga handlingar som våra spelare anklagas för”, skrev klubben bland annat.

”Det är katastrof”

Sportbladet har varit i kontakt med en medspelare till de två spelarna som är misstänkta för våldtäkt.

– Vi vet inte om det stämmer fortfarande, men det är allvarliga saker. Det är klart att både jag och Brynäs tar avstånd från allt det här. Det är katastrof, det är för jävligt, säger han.

– Det är två lagkompisar, varav den ena sitter häktad, det är absolut ingen rolig situation. Många spelare tycker att det är en jävligt tråkig situation, det är otroligt jobbigt för alla inblandade.

Han fortsätter:

– Vad ska man säga… jag har aldrig varit med om sådana här situationer. Det är klart det är tufft, det är ingen som blivit dömd än, men man plockar inte in vem som helst, om man säger så. Man är jävligt ledsen och känner sig nedstämd.

”Mår inte bra”

Hur tycker du Brynäs som klubb agerat?

– Det är inte upp till mig att bedöma det, det är över mitt huvud. Men det enda jag kan säga är att jag är jävligt ledsen över situationen. Man får hoppas att det blir rättvist för alla parter, att sanningen kommer fram – rättvisan ska skipas på något sätt.

Spelaren avslutar:

– Det är väl klart att man inte mår bra. Just nu går man inte riktigt med huvudet högt när man träffar folk. Jag skäms över situationen. Jag tycker det här är jävligt jobbigt.

 

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Brynäs är en klubb i totalt sönderfall

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Brynäs IF

Ishockey

Våldtäkt

Gävle