Rasar: ”Det är så jävla svinigt gjort”

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

KÖLN. Mitt under brinnande ishockey-VM meddelar Internationella Ishockeyförbundet att de inte gett upp hoppet om att få NHL-stjärnor till OS.

Tampa Bays Anton Strålman tänker heller inte ge sig.

– De (NHL) håller oss gisslan. Det är så jävla svinigt, säger han till Sportbladet.

Det kryllar av svenska NHL-stjärnor i VM.

Så kommer det inte att se ut i OS.

NHL, IOK (Internationella olympiska kommittén) och IIHF (Internationella ishockeyförbundet) kommer inte överens och i början av april gick NHL ut och slog fast att de inte tänker släppa sina spelare.

”Vad ska de göra?”

Ett besked som gjort spelarna rejält förbannade.

– Men jag tror inte att sista ordet är sagt. Alla vill ju åka och förhoppningsvis kommer vi att göra det oavsett vad de (NHL) lämnar för besked, säger Anton Strålman till Sportbladet.

Du tänker åka ändå?

– Svårt att svara på nu men det är något vi i spelarfacket kommer diskutera och se vad vi har för alternativ. Vad ska de göra om 130 spelare åker?

Samtidigt meddelar Internationella Ishockeyförbundets president Rene Fasel att diskussioner med NHL fortfarande pågår och att han fortfarande har en förhoppning om att beslutet kan komma ändras fram till i sommar.

”Håller oss gisslan”

Problemet är att förhandlingarna mellan NHL och dess spelarfack har strandat.

– Vi spelare blir ofta rätt så överkörda av ägarna i alla förhandlingar. Jag tycker inte vi ska behöva ge upp någonting i vårt avtal med NHL för att få åka och spela OS. Jag menar, det är något alla hockeyspelare drömmer om. Och då ska de krossa det bara för att kunna tjäna lite extra pengar. Det är så jävla svinigt tycker jag. De vet ju att OS är en dröm för oss spelare. Så använder de det som en förhandlingstaktik. De håller oss gisslan, säger Anton Strålman.

Gabriel Landeskog fyller i:

– Jag kommer göra allt för att vi ska få åka. OS är enormt, det största man kan spela.

Förstår du att NHL säger nej?

– Nej, det gör jag inte. Egentligen är det väl inte min sak att uttala mig om, men jag tycker det är korkat. Vi har åkt dit sedan 1998 så varför ska vi sluta nu?

ARTIKELN HANDLAR OM