Carey Price öppnar upp om alkoholmissbruk

Publicerad 2022-10-26

Carey Price, 35, tog en timeout från hockeyn på grund av psykisk ohälsa.

Nu öppnar han upp om sitt alkoholmissbruk.

– Jag vill visa att det är okej att be om hjälp, säger han till The Athletic.

Följ ämnen
NHL

Den 7 oktober 2021 bestämde sig stjärnmålvakten Carey Price för att frivilligt delta i NHL:s hjälpprogram, till för att assistera spelare med problem såsom psykisk ohälsa och missbruk.

Det är först nu han berättar varför.

I en längre intervju med The Athletic avslöjar Price att han började brottas med ett alkoholmissbruk efter säsongen 2021, som avslutades med en tung förlust i Stanley Cup-finalen samt en svår knäskada som krävde operation.

PLUS: Hockeystjärnans förvandling: ”Har aldrig känt mig så genomtränad”

– Jag befann mig på ett riktigt mörkt ställe, vaknade upp en morgon och insåg att det här fungerar inte, vare sig för mig eller min familj, berättar Price.

”Vill visa att det är okej”

Att hemlighålla sitt alkoholmissbruk hade inte varit något problem, men Carey Price gör nu ett aktivt val att gå ut och berätta.

– Jag kunde ha hållit det här privat, utan att någon hade fått veta. Men i slutändan kände jag att, eftersom jag går igenom det här, varför inte sätta ett exempel och visa att det är okej att söka hjälp? Hade jag kunnat sluta dricka på egen hand? Kanske, men jag valde att be om hjälp och vill visa att det är okej, säger han.

Carey Price i Montreal Canadiens.

Siktar på comeback

Carey Price spelade bara fem matcher under förra säsongen och uppgifter gjorde gällande att han tänkte lägga skridskorna på hyllan.

Så blir det inte.

35-åringen kämpar fortfarande med rehabiliteringen, men tänker inte ge upp.

– Jag tar det steg för steg. Mitt mål är att kunna spela utan smärta, men just nu kan jag inte ens träna ordentligt och att bära mina barn upp och ner för trappor är svårt. Prio ett är att min kropp ska få vara smärtfri i vardagen, sedan får vi se, säger han till Sportsnet.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!

Följ ämnen i artikeln