Två mål av Bäckström i Washingtons kross

”Jag vetesjutton vad som händer”

avPer Bjurman

NASHVILLE. Han brukar vara den som slår passningarna, men våren 2019 är Nicklas Bäckström plötsligt skyttekung.

Han prickade in två nya mål när Washington i natt knockade Carolina med 6-0 och delar därmed andraplatsen i slutspelets skytteliga med Colorados Mikko Rantanen.

– Ja, jag vetesjutton vad som händer, he he. Men äh, jag får fina passningar. Framförallt av Ovetjkin. De ligger på honom tajt nu så han spelar istället för att skjuta och det kan väl jag utnyttja, säger ”Bäckis” till Sportbladet.

Efter ett par mindre inspirerade insatser i Raleigh tidigare i veckan hävde sig Washington Capitals i femte ronden hemma i Capital One Arena inatt slutligen upp på en högre nivå – och gav Carolina Hurricanes en regelrätt lektion.

Regerande mästarna dominerade från start till mål och vann med odiskutabla 6-0.

– Ja, det här var helt klart vår bästa match i den här serien. Vi spelade Caps-hockey ikväll, säger Nicklas Bäckström på telefon från den amerikanska huvudstaden.

– Under matcherna där nere kom vi inte upp i normal standard, men nu så. Det krävs dock att vi håller fast vid det här och spelar på samma sätt i Raleigh när vi kommer tillbaka dit på måndag.

Foto: Nick Wass / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Fyra poäng

”Bäckis” var själv återigen enastående i natt och stod såväl för två mål som två assist – och med de fullträffarna är han uppe i sammanlagt fem slutspelsmål och delar andraplatsen i skytteligan med Mikko Rantanen, Colorados finländske målspruta.

– Ja, vetesjutton vad som hänt, det bara brakar till, kluckar han.-

– Men äh, jag får fina passningar och har lite flyt i avslutningarna. Framförallt slår Ovetjkin fina assist. De ligger på honom väldigt tajt nu så han spelar istället för att skjuta och det kan väl jag utnyttja.

Oshie bröt nyckelbenet

Den enda lilla smolken för mästarna just ju: Det har visat sig att TJ Oshie bröt nyckelbenet när han vräktes in i sargen i slutet av fjärde matchen, så det lär dröja innan han kan spela igen.

I hans frånvaro fick istället en av fjolårets stora hjältar, Devante Smith-Pelley chansen inatt igen – och han såg ut som att han ville göra skillnad även den här våren.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Prenumerera gärna på Sportbladets nya youtubekanal

ARTIKELN HANDLAR OM