Nya uppgifter: ”Har använt fysiskt våld”

Nya grova anklagelser mot Bill Peters

avAndreas Käck

Publicerad:

Calgary Flames tränare Bill Peters anklagas för grov rasism.

Och det stannar inte där.

Nu hävdar en av hans före detta spelare att Peters dessutom använt fysiskt våld.

”Han sparkade mig och slog andra spelare i huvudet under matcherna”, skriver Michal Jordán på Twitter.

Natten till tisdagen skakades Calgary Flames av allvarliga anklagelser mot huvudtränaren Bill Peters. Det var förre Karlskrona-spelaren Akim Aliu som på Twitter vittnade om att han fått utstå rasistiska påhopp från Peters under tiden i Chicagos AHL-lag i Rockford säsongen 2009-2010.

Något som sedan vidimerades av två av hans före detta lagkamrater, Simon Pepin och Peter MacArthur.

Trots detta har Peters ännu inte fått sparken.

– Vi ser allvarligt på anklagelserna och har startat en intern utredning. Innan vi fattar beslut om Peters framtid måste vi utreda anklagelserna grundligt, sa klubbens general manager Brad Treliving vid 21-tiden (svensk tid).

”Slog spelare i huvudet”

Det han inte visste då var att nya anklagelser skulle komma bara en dryg timme senare. Då gick den tjeckiske backen Michal Jordán ut på Twitter och hävdade att Bill Peters använt fysiskt våld mot sina spelare under tiden i Carolina Hurricanes.

”Han sparkade mig och slog andra spelare i huvudet under matcherna. Sedan låtsades han som om inget hade hänt. Jag kunde inte tro mina ögon, att det kunde hända i världens bästa liga”, skriver Jordán.

Läck blev sågad

Svenske målvakten Eddie Läck spelade i Carrolina Hurricanes under tiden Bill Peters basade över laget. Våren 2017 gick Peters ut och dundersågade Läck i nordamerikansk tv.

Läck skriver nu så här, apropå anklagelserna som riktas mot Peters.

”Ärligt talat, alla tror att jag hatar honom efter det han sa om mig i tv, men han gjorde aldrig något mot mig personligen. Jag har sett sådana här saker, men det är upp till spelarna som blivit trakasserade om de vill dela med sig av sina historier eller inte”.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Ishockey