AVSLÖJAR: Vill ”stjäla” en till stjärnforward från Luleå

Efter Robin Kovacs – nu har Örebro ställt in siktet på Emil Larsson

Först Robin Kovacs.

Nu vill Örebro genomföra ytterligare en fräck värvningskupp från SHL-rivalen Luleå.

Enligt Sportbladets uppgifter har Örebro erbjudit landslagsforwarden Emil Larsson, 26, ett riktigt bra kontrakt.

Det var en riktig värvningsbomb som briserade när Sportbladet kunde avslöja att Örebro gjort klart med Luleås stjärnforward och publikfavorit Robin Kovacs.

Nu kan Sportbladet avslöja att Örebro har siktat in sig på ytterligare en Luleåforward. Det handlar om Emil Larsson, som de två senaste säsongerna har varit en ledande forward i Luleå. Förra säsongen fick Gävlekillen även debutera i Tre Kronor och gjorde totalt åtta landskamper.

På två säsonger i Luleå har Larsson svarat för 52 poäng.

Den här hösten har spolierats av en armskada med efterföljande operation, men nu är Larsson redo för spel igen. Han fick drygt fyra minuter i segermatchen mot HV71.

Emil Larsson.
Emil Larsson.

Flera SHL-klubbar har visat intresse

Samtidigt går kontrakt med Luleå ut till våren och flera klubbar har visat intresse. Brynäs, där Larsson spelade som junior, nämns som en av klubbarna. Där finns också kopplingen med hemstaden. I Rögle är Emils pappa Jan tränare.

Men enligt Sportbladets källor är Örebro ett riktigt hett alternativ för forwarden. Örebro har gett Emil Larsson ett väldigt bra kontraktsförslag, men Larsson ska inte ha bestämt sig än. 

Emil Larsson har också intresse från ryska KHL-klubbar och med en bra avslutning av säsongen kan det vara ett alternativ. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!