Oskar Lindblom: ”Jag tänker inte stressa”

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Foto: Karl B DeBlaker / TT NYHETSBYRÅN

Oskar Lindblom, 23, är frisk och redo att spela hockey igen.

Men förväntningarna på spel i NHL-slutspelet tonar han ner.

– Är jag inte i form kommer jag inte sätta mig själv i den situationen där jag gör mig själv illa eller gör det sämre för laget, säger han till SVT.

För några dagar kom det oväntade och glädjande beskedet att Oskar Lindblom är en av 31 spelare i Philadelphias trupp till det stundande NHL-slutspelet.

Philadelphias tränare Alain Vigneault har tidigare flaggat för att han räknar med att Lindblom ska kunna spela någon gång inom den närmsta framtiden.

Men Lindblom själv tonar ner spel i slutspelet.

– Jag tänker inte stressa fram något nu för att hoppa in i ett slutspel. Jag ska åka dit, sedan får vi se hur det blir helt enkelt. Känner jag att jag kommer tillbaka fort och känner mig redo så är det klart att jag kommer vilja spela, säger han.

”Tre säsonger på mig”

Något som nyligen blev klart är att Lindblom skrev på för tre nya säsonger med Philadelphia, ett kontrakt värt motsvarande 27 miljoner kronor per år. Något som ger honom en trygghet till att komma tillbaka till den nivå han var på innan den långa cancerbehandlingen.

– Att ha den längden och kunna komma tillbaka och bygga upp sig själv och komma tillbaka till det spel jag hade innan jag blev sjuk. Jag behöver inte stressa nästa säsong utan jag har ändå tre säsonger på mig, säger han.

Foto: Derik Hamilton / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE