Popovic: ”Finns saker jag är besviken på”

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Peter Popovic
Foto: Bildbyrån
Peter Popovic

Det har stormat i Svenska Ishockeyförbundet den senaste tiden.

Peter Popovic fick lämna Tre Kronor efter förra säsongen.

– Kommunikationen kunde skötts bättre, det finns saker jag är besviken på, säger han.

Peter Popovic, 52, har varit assisterande förbundskapten i Tre Kronor under nio säsonger.

Efter ishockey-VM i Slovakien lämnade förbundskaptenen Rikard Grönborg, och Peter Popovic fick inte fortsätta i landslagsledningen.

Tidigare assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv tog över som headcoach tillsammans med assisterande coacherna Marcus Ragnarsson och och Markus Åkerblom.

”Försökt ta det lugnt”

– Kommunikationen kunde skötts bättre när jag fick lämna, utan att jag vill gå in på några detaljer. Det var inga skandaler och det finns ingen jag vill peka ut – men jag tycker det kunde ha gjorts bättre och tydligare, det finns saker jag är besviken på. Jag har försökt att ta det lugnt det här året och inte ge mig in på det ämnet, säger Peter Popovic.

Kan du säga något mer om vad som inträffade?

– Jag vill lämna det där, det blev som det blev. Vi skildes åt och det kanske alltid är svårt, det kanske inte finns några vackra avsked.

Rubrikerna kring ishockeyförbundet har den senaste tiden handlat om hur Anders Feltenmark fått lämna sitt jobb som informationsassistent efter 24 år på ishockeyförbundet.

”Tråkigt och ledsamt”

Enligt förbundsledningen ska det handla om arbetsbrist, men enligt uppgifter till Sportbladet har det samband med att Anders Feltenmark uppmärksammades på en situation inom förbundet och valde då att göra en polisanmälan om sexuellt ofredande.

– Det jag kan säga är att det alltid är tråkigt och ledsamt att en sådan här situation uppstår, men jag vet inga detaljer i fallet och har inte så mycket kontakt med förbundet längre. När man är aktiv inom ishockeyn och har varit det hela livet så är det klart att man blir berörd när man läser om sådana här händelser inom förbundet. Jag känner Anders Feltenmark sedan länge och jag tycker att det är en bra person som har skött sitt jobb på bästa sätt, säger Peter Popovic.

Hur är din relation till ordföranden Anders Larsson och generalsekreteraren Tommy Boustedt?

– Grejen är att jag inte har haft så mycket kontakt med dem eller andra på förbundet, jag har inte haft så mycket med dem att göra. Som assisterande förbundskapten är du inte så mycket på kansliet och jag bor ju i Västerås också, jag var ute på matcher och skötte mig själv mycket. Det är klart att jag förhandlade kontrakt med Tommy Boustedt och jag tycker inte att det har varit några konstigheter med honom – Anders Larsson kan jag inte påstå att jag känner, han har jag mest hälsat på.

”Garpen” avböjer

Efter jobbet i Tre Kronor har Peter Popovic varit assisterande coach i Färjestad i SHL bredvid huvudcoachen Johan Pennerborn.

Nuvarande förbundskaptenen Johan Garpenlöv vill inte uttala sig om situationen i Tre Kronor.

– Jag har inga kommentarer alls i ämnet. De frågorna vill jag hänvisa till de som är ansvariga, säger Johan Garpenlöv.

Som assisterande förbundskapten har Peter Popovic tre VM-guld, ett OS-guld, ett VM-silver och ett VM-brons.

Publicerad:

LÄS VIDARE