Ny bortasmäll för Frölunda: ”Parodi”

GÄVLE. Frölundas mardrömsfacit på bortaplan blir bara värre. 

Sjunde förlusten på de åtta senaste matcherna – och då stängde spelarna in sig i omklädningsrummet för att rensa luften:

– Vi behöver vara hårdare mot varandra, titta varandra i ögonen och ställa högre krav, säger tränaren Roger Rönnberg.

Frölunda har halkat efter rejält i toppstriden och den största anledningen är lagets svaga utdelning på bortaplan. Göteborgarna är starkast av samtliga lag på hemmais, men på bortaplan har det spökat rejält. 

Man kom till Gävle med bara en seger på de sju senaste bortamatcherna och bara tre segrar på de 15 senaste.

Mot ett starkt Brynäs utökades den svaga bortatrenden. Plötsligt är bara målskillnad som håller Frölunda på rätt sida om topp 6-strecket.

Brynäs vann till slut med 4–2, där utvisningarna (återigen) blev Frölundas fall. Brynäs första och tredje mål kom i numerärt överläge.

– Rätt lag vinner, Brynäs spelar med ett annat bett och ännu en gång tar vi alldeles för många utvisningar, säger Roger Rönnberg och fortsätter:

– Killarna sitter nu och har ett jäkla bra snack. Säsongen har bara flutit på och vi behöver landa. Titta varandra i ögonen och ställa högre krav på varandra.

När spelarmöter var avklarat kom Joel Lundqvist ut och svarade på frågor:

– Jag behöver inte vädra mer i medierna än att det är disciplinen som är den stora faktorn, som vi har haft på agendan ett tag.

”Ni får tycka vad ni vill om Frölunda”

När det gäller de hårdare kraven på varandra som Rönnberg lyft svarade lagkaptenen:

– På den här nivån handlar det om att man kan ställa krav. Ingen vill bli utvisad utan det handlar mer om att man jobbar med det, inte sätter sig i de situationerna. Och där kan man var hård och ställa krav på varandra. Vi måste lära oss här och nu, vi har inte tid att vänta på det, säger Lundqvist.

Frölunda förlorade igen, men Brynäs tog en viktig seger i kampen med Linköping och Växjö om den sista slutspelsplatsen. Emil Molin punkterade matchen när han på egen hand gjorde 4–1-målet. 

Emils pappa, tränare Ove Molin, var stolt över vad hans lag presterade inför en nästintill fullsatt hemmaarena:

– Jag kan inte vara mer stolt över laget än vad jag är i dag.

Brynäs har nu vunnit tre av fyra matcher mot Frölunda:

– Jag tycker vi gjort det på vårt sätt, vi har krigat ner dem, och jag tycker vi gör det i dag också. Vi vinner på deras sätt att vinna med långa anfall och bra ishockey, säger Molin.

Brynästränaren antydde sedan att han tyckte att för mycket fokus handlade om Frölundas svaga bortafacit och för lite om Brynäs insats i matchen:

– Ni får tycka vad ni vill om Frölundas, jag tycker det är ett jättebra hockeylag och är man inte väldigt bra slår man dem inte. Även om de har en sämre dag tänker inte vi be om ursäkt för att vi har en bra dag. Vi är bra i dag och det står jag för.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!