AVSLÖJAR: Klubbarna som slåss om NHL-forwarden

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:
Lukas Vejdemo är aktuell för Södertälje och Vita Hästen.
Foto: TT / BILDBYRÅN
Lukas Vejdemo är aktuell för Södertälje och Vita Hästen.

På söndag kan Södertälje ställas mot Vita Hästen i Skoda Trophy.

Samtidigt slåss de två klubbarna, enligt Sportbladets uppgifter, om att skriva kontrakt med NHL-forwarden Lukas Vejdemo, 24.

NHL-lånen väller in i hockeyallsvenskan på bred front. Ytterligare ett namn som är högaktuellt är Montreals Lukas Vejdemo. Den djurgårdsfostrade forwarden, som har SDE som moderklubb, lämnade Sverige 2018 och har de två senaste åren tillhört Montreals organisation. 

Den senaste säsongen fick den skicklige centern göra NHL-debut och registrerades för totalt sju matcher. I just den sjunde matchen, mot Nashville, fick han också göra sitt första NHL-mål.

Nu är Vejdemo högaktuell för spel i Hockeyallsvenskan, men en förutsättning är att han först gör klart ett nytt kontrakt med Montreal Canadiens. 

Eftersom SHL förbjudit korttidskontrakt för NHL-spelare som inte har kontrakt i Sverige är det i så fall allsvenskan som gäller och gärna en klubb nära Stockholm, där Vejdemo har en lägenhet.

Kan mötas i Skoda Trophy

Och två allsvenskan klubbar ligger i förarsätet när det gäller Vejdemos underskrift. Det handlar enligt Sportbladets uppgifter om i första hand Södertälje men också Vita Hästen är med i kampen.

En liten intressant detalj i sammanhanget är att de båda allsvenska konkurrenterna ingår i försäsongsturneringen Skoda Trophy, som Sportbladet sänder. Slutar lagen på samma placering i respektive grupp möts de under finaldagen på söndag. 

Vita Hästen tog Västerås plats sedan laget dragit sig ur på grund av oro för corona.

Sportbladet har sökt Södertäljes sportchef Mikael Samuelsson och Vejdemos agent.

Publicerad:

LÄS VIDARE