Succésvensken klar för VM

avHans Abrahamsson, Tomas Ros

Här är två riktiga glädjebesked för förbundskapten Rikard Grönborg.

Vancouver bekräftar att målvakten Jacob Markström kommer spela VM. Samtidigt är Elias Pettersson också helt klar, enligt Sportbladets uppgifter.

– Jag kommenterar ingenting runt Elias eventuella VM-medverkan, säger Petterssons agent Johan Altberg.

Elias Pettersson var med i VM redan för ett år sedan, men då tog turneringen slut i gruppspelet mot Schweiz. Växjös guldhjälte dundrade in i stolpen och ådrog sig en fraktur i tummen. 

Redan i natt började uppgifter i Nordamerika florera om att Pettersson var positiv till VM i Bratislava och enligt Sportbladets uppgifter är det helt klart att Pettersson har tackat ja till Rikard Grönborg.

Favorit till att bli årets rookie

Elias Pettersson har gjort dundersuccé i NHL och svarat för 66 poäng (28+38) på 71 matcher och tippas vara ohotad för titeln Calder Trophy, priset till årets rookie

Ångesonen har slagit klubbrekord i Vancouver för rookies, det tidigare hade ryske superstjärnan Pavel Bure. Han var också uttagen till NHL:s all star-match.

Sedan tidigare har Sportbladet avslöjat att poängbäst backen av svenskarna, Chicagos Erik Gustafsson, har tackat ja till VM-spel.

Även Petterssons klubbkamrat Jacob Markström ska vara klar för VM. Det bekräftade klubben på en presskonferens under måndagskvällen, svensk tid.

Elias Pettersson själv uttalade sig också inför den samlade mediekåren.

– Jag vill prata med min familj och min agent innan jag tar ett beslut, säger Pettersson.

ARTIKELN HANDLAR OM