HIF ger upp allsvenskan: ”Det här var sista chansen”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYR N
HOCKEY

Helsingborg behövde tre poäng men fick bara 1–1 mot Degerfors.

Då medger lagkapten Peter Larsson att man inte går upp till allsvenskan i år.

– Det här var sista chansen, säger han till C More.

Förra året ramlade Helsingborgs IF ur allsvenskan efter ett dubbelmöte med Halmstad som kanske främst är ihågkommet för att HIF-huliganer gav sig på Jordan Larsson.

Inför den här säsongen tog Per-Ola Ljung över laget efter Henrik Larsson, och Ljung var tydlig med att målet var att ta sig upp till Sveriges högsta liga redan den här säsongen.

Men efter att ha legat både tvåa och trea en längre tid har Helsingborg halkat ned något i tabellen på sistone. Inför den 28:e omgången var laget sexa, med ett visst hopp om att nå Trelleborg på kvalplatsen, sex poäng framför.

”Det känns tungt”

Men efter 1–1 mot Degerfors i dag, efter en sen kvittering av HIF:s Amethyst Bradley Ralan, finns mest en teoretisk chans att nå allsvenskan.

Inte ens lagkaptenen Peter Larsson tror på den.

– Det ska mycket till. Det får jag nog vara ärlig att säga. Vi har haft chanser, men inte tagit dem. Vi har inte varit tillräckligt bra. Det känns tungt, det här var väl sista chansen som vi inte tog. Men det är inte i dag vi förlorade, det är innan vi har gjort det, säger en besviken Larsson till C More.

Viktig GAIS-seger

I den andra änden av tabellen innebär Frejs 3–0-förlust mof Gefle att hoppet fortfarande lever för jumbon Åtvidaberg och nästjumbon Syrianska. De är fem respektive fyra poäng bakom Frej på kvalplatsen, med tre omgångar kvar (två för Frej).

Gefle-vinsten i sin tur gör att de är på lite säkrare mark. GAIS spelare firade även dem efter ett sent avgörande hemma mot bottenkollegan Norrby. De tre poängen tar dem från en av de två kvalplatserna upp till säker mark.

ARTIKELN HANDLAR OM