Beskedet: Mora-forwarden frias helt

HOCKEY

Leksand tog saken i egna händer och anmälde Robin Johansson.

Förgäves.

Disciplinnämnden friar Mora-forwarden helt.

Det var i rond två av ”Slaget om Siljan”, en match som Leksand vann med 4–2, som Moras Robin Johansson tacklade – och satte klubban i ansiktet på – Leksands Benjamin Youds.

Domarna gav ingen utvisning och valde, efter att ha granskat händelsen efter matchen, inte heller att anmäla situationen till Disciplinnämnden.

”Man gör inte så”

Leksand tyckte dock annorlunda och tog saken i egna händer – genom att själva anmäla Johansson för en så kallad ”butt-end”.

– Det har hänt några gånger senaste åren att klubbar i hockeyallsvenskan gör så här. I SHL gör man inte så här, sa Disciplinnämndens ordförande Alexander Ramsay till Sportbladet då.

Frias helt

Moras tränare Jeremy Colliton var säker på vad han tyckte om saken.

– Vi måste svara på anmälan så jag kommer inte säga så mycket. Men det var flera situationer så var värre i den matchen, det kanske borde vart en tvåminuters utvisning för roughing eller hög klubba, men ingen butt-end, sa han.

Och han fick rätt.

På söndagen kom beskedet att Disciplinnämnden helt friar Robin Johansson, som därmed alltså får spela senare under dagen.

”Tjafsar inte vidare”

– Vi tyckte att han gick över linjen, därför gick vi så långt som möjligt. Disciplinnämnden tycker att det är något. Vi tjafsar inte vidare. Nu är det match i kväll och vi går vidare, säger Fredrik Jax från Leksands sportråd till Sportbladet.

Moras klubbdirektör Peter Hermodsson säger i ett sms till Sportbladet att det är ”skönt och bra”.

Mora meddelar samtidigt att man inte tänker anmäla Leksands Lukas Eriksson, som i samma match armbågade Mats Hjort.

– Nej, vi väljer att lämna det nu, säger Colliton till Dalarnas Tidningar.

ARTIKELN HANDLAR OM