Nära att förlänga med guldhjälten

Vann dubbla SM-guld – nu är publikfavoriten nära att skriva på nytt kontrakt

Foto: ANDERS BJUR / BILDBYR ÅN
HOCKEY

Bud Holloway ser ut att bli kvar i Skellefteå.

Sportbladet kan berätta att klubben är nära att förlänga med publikfavoriten.

– Vi är jätteintresserade av att ha kvar Bud och han är mycket positiv till att stanna, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren.

Bud Holloway, 29, var med och vann dubbla guld med Skellefteå 2013 och 2014. Säsongen 2012/13 slog han nytt poängrekord i SHL med 71 poäng och fick också Guldhjälmen, priset som ligans mest värdefulla spelare.

Efter spel i Schweiz, Nordamerika och Ryssland återvände Holloway mitt under den här säsongen till Skellefteå. Och där har han imponerat stort på sportchefen Mikael Lindgren. 

– Bud har gjort en fantastisk säsong sedan han kom och har överraskat positivt på mig. Han är stark på pucken och precis en sån spelare som du kan bygga en kedja eller femma runt, säger Lindgren.

På sina 26 SHL-matcher svarade Holloway för 22 poäng.

Förhandlar om ett flerårskontrakt

Holloway har kontrakt säsongen ut och även schweiziska klubbar har visat intresse för den högerfattad kanadensaren.

Men Sportbladet kan berätta att det nu bara återstår detaljer innan Holloway och Skellefteå är överens om en förlängning.

– Jag kan säga så mycket som att vi är jätteintresserade av att ha kvar Bud och han är mycket positiv till att stanna. Sedan får vi se vad som händer, men jag hoppas det blir klart. Absolut, säger Mikael Lindgren

Och faller allt på plats blir det ett kontrakt som sträcker sig längre än bara över kommande säsong:

– Så kan det nog bli. Vi är supernöjda och Bud verkar trivas med oss så jag hoppas det kan bli något år till, säger Lindgren.

Skellefteå spelar just nu kvartsfinal mot Frölunda. Lagen möts i dag i Skellefteå efter att Frölunda vann den första matchen med 3–0.

ARTIKELN HANDLAR OM