”Vi kommer att skicka bomber på varandra”

Foto: Frank Franklin II / TT / NTB Scanpix
HOCKEY

Spelbolagens odds talar emot honom. Men Glover Teixeira, 37, är lugn, för han vet att i oktagonen spelar oddsen mindre roll.

– Vi kommer skicka bomber på varandra, det är det vi är här för.

Han är rankad som världens fjärde bästa fighter i den lätta tungvikten, har 31 professionella matcher bakom sig varav 26 varit segrar. En lång karriär som 2014 tog honom till en titelmatch mot dåvarande världsmästaren Jon Jones. Då blev det förlust och ffter det har resultaten varit blandade. I höst fyller han 38 men har fotfarande siktet inställt på titeln.Och nästa anhalt på den resan är den åtta år yngre Gustafsson.

Inga tankar på att lägga av

– Så fort man har en bra match förväntar sig alla att man ska bli nästa världsmästare. Så fort man har en dålig match menar alla att man är slut. Jag är 37 nu men älskar fortfarande att fightas. Dagen då jag vaknar och känner att jag inte vill gå till gymmet är dagen då jag lägger av. Än så länge har jag inga sådana planer.

Underdog enligt spelbolagen

Enligt spelbolagen är Gustafsson favorit till segern och i Globen kommer han dessutom ha tusentals svenska MMA-fans emot sig. Det är något som kanske hade bekymrat vissa men det bekommer inte den rutinerade brasilianaren.

– MMA-fans är väldigt respektfulla. De vet att jag kommer hit och utmanar deras favorit och min uppgift är att försöka leverera och försöka vinna över den respekten. Jag tror de kommer hurra för mig även om de blir besvikna när jag vinner, säger Teixeira och ler ett krokigt leende.

ARTIKELN HANDLAR OM

Jon Jones

MMA