Annorlunda kval väntar Västerås

Foto: C MORE
HOCKEY

Hade matchen varit 45 sekunder kortare hade Västerås säkrat sitt kontrakt till nästa säsong.
Nu väntar istället kval för att hålla sig kvar.
– När slutsignalen går är det tungt. Samtidigt har vi inte åkt ur, utan säsongen blir bara lite längre, menar lagets tränare Christer Olsson.

Det var allt eller inget för både hemmalaget Björklöven och gästande Västerås.
Och matchen blev ett streckmöte in i det sista.
Med dryga fem minuter kvar sprätter Simon Karlsson in 2-2 för bortalaget och det allsvenska kontraktet såg ut att vara räddat.
– Det är en härlig hockeymatch med bra intensitet och kämpar glöd. Den svänger åt båda hållen och  även om det ser mörkt ut för oss, kommer vi tillbaka och kvitterar, säger Olsson.

”Smärtar”

Men matchen hade inte svängt färdigt.
För med 45 sekunder kvar avgjorde hemmalagets Zach Hamill framför ett exploderande T3 Center i Umeå.
Men i matchens sista minut, med 45 sekunder kvar, grusade Björklövenforwarden Zach Hamill den drömmen.
– För oss gäller det bara att hålla ut och stänga matchen. Men vi lyckas inte med det och det smärtar ju givetvis, säger VIK-tränaren.

– Man ger ju inte upp förrän det är över och vi försöker med 45 sekunder kvar ändå. Men när slutsignalen går är det oerhört tungt.

”Får resa oss en gång till”

Nu väntar kvalspel för att hålla sig kvar i hockeyallsvenskan för en klubb som annars är rätt vana vid att försöka kvala sig uppåt i seriesystemet.

– Det får ju vi prata ihop oss om när vi kommer hem här. Just nu är det besvikelse över att vi hamnat i den situation som vi är i.

– Det har varit en tuff säsong och grabbarna har rest sig om flera gånger och kommit tillbaka och det får vi göra en gång till. Det är inte så mycket mer att säga än det, konstaterar Olsson.

ARTIKELN HANDLAR OM