Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården till åttondel efter slutminutsdrama

Av: Erik Karlsson, Jon Lundström

Publicerad:
Uppdaterad:

SKELLEFTEÅ/STOCKHOLM. De jagande lagen gjorde vad de kunde.

Men efter ett slutminutsdrama delade Djurgården och Skellefteå på poängen som gjorde att båda blev vinnare i sina respektive streckstrider.

Djurgården ställs mot Färjestad i åttondelsfinal.

– Vi har verkligen krigat för det här och jag tycker att vi förtjänat att gå vidare, säger Adam Reiderborn.

Djurgårdens förutsättningarna var glasklara inför sista omgången. Skulle man vara säkra på avancemang behövdes minst en poäng borta mot Skellefteå för att hålla minst ett av jagande Luleå eller Karlskrona bakom sig.

Efter åtta minuter fick också Stockholmslaget utdelning när Linus Hultström tryckte in ett backskott från blålinjen bakom en skymd Joni Ortio.

Vann i förlängning

Men i takt med att både Luleå och Karlskrona ryckte i väg till ledning i sina matcher och Skellefteå växte in mer och mer i matchen blev det dramatiskt.

Andrew Calof testade mot nästan öppen bur men missade. Men med 2,31 kvar av matchen fick Per Lindholm hål på Adam Reideborn till 1–1. Ett mål som Joakim Lindström fick assist på vilket räckte till seger i SHL:s poängliga.

I det läget räckte dock resultatet för båda lagen att klara sina respektive streckkamper så matchen togs till förlängningspel där Djurgården satte grundseriespelets sista mål till 2–1.

Finalrepris väntar

För Djurgården innebär det att man slutar tia i tabellen och får möta Färjestad i åttondelsfinal. Och Dif kommer till duellen med gott självförtroende – trots att laget förlorat alla fyra möten med FBK under säsongen.

– Vi har haft det tufft mot dem, men det är något annat i slutspel. Det kommer att bli helt andra matcher med mycket känslor, som jag tror att vi kommer att ha fördel av. Jag menar, i stort sett varje match nu på slutet har haft slutspelsprägel.

”Oj, oj vilken resa”

Tränaren Robert Ohlsson är inne på samma spår.

– Oj, oj, vilken resa det har varit, säger Dif-tränaren Robert Ohlsson i C More och fortsätter:

– Det känns som vi har en bra chans att jäklas lite. Får vi till vårt fem mot fyra-spel då tror jag vi blir svåra att stoppa, säger han.

Skellefteå höll undan för just Färjestad i kampen om sjätteplatsen och blir därmed klara för kvartsfinal direkt. Där väntar en tidig finalrepris från i fjol mot Frölunda.

– Det kommer bli ett roligt slutspel, det känns som vi har något på gång, säger poängligavinnaren Joakim Lindström.

Foto: CMORE
Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: