C More försökte stoppa omtalade intervjun

HOCKEY

En besviken Petter Lasu Nilsson sa att han ”skulle kunna mörda”.

Nu berättar kommentatorn Lena Sundqvist att C More försökte stoppa Luleåtränarens utbrott.

– Det handlade om att få han ur situationen för han var ju inte i ett läge där han skulle stå i live-tv, säger hon till Expressen.

Luleå åkte i går ut SM-slutspelet.

Åttondelsfinalen mot Malmö Redhawks tog slut efter två matcher och efteråt rasade Luleåtränaren Petter Lasu Nilsson mot ett bortdömt mål.

– Det är bara kasta domaren åt helvete. Jag är så fruktansvärt besviken på domarinsatsen, hur man kan ta bort ett mål när man håller på att driva varenda dag med det här spelet att dra folk mot kasse, och vi gör allt som står i vårt makt och så tar de ändå bort det. Kasta domaren åt helvete. Ge mig böter om ni vill, jag tycker det är så jävla dåligt. Domarrummet kan de sluta med också. De behöver inte ta ett enda domslut en enda gång nån domare, för de skyller på domarrummet hela tiden, dundrade Lasu Nilsson i C More.

Efter det försökte C More-kommentatorn Lena Sundqvist bryta in med en fråga, men blev avbruten av Luleåtränaren.

– Nä, du förstår inte hur besviken jag är, jag skulle kunna dra… Jag skulle kunna mörda i det här tillfället. Jag är så fruktansvärt jävla irriterad, fortsatte han.

RANKING: Mest klassiska tv-intervjuerna

C More ville stoppa intervjun

Och nu berättar Sundqvist att hon och hennes producent vill stoppa den omtalade intervjun.

– Jag har pratat med min producent om hur vi hanterade det. Jag försökte ju ta mig ur situationen så fort som möjligt men då gasa ju han på, och det går ju inte precis att avbryta honom heller.

– Det är alltid en obekväm situation att prata med en väldigt besviken människa. Men jag tycker inte det är grejen att jag är obekväm i situationen, det handlade om att få honom ur situationen för han var ju inte i ett läge att han skulle stå där i live-tv. Det är ju mer för hans än för min skull, säger Sundqvist till Expressen.

Efter utbrottet har Lasu Nilsson bett om ursäkt på Luleås hemsida och Luleås vd, Stefan Enbom, har beskrivit situationen som ”olycklig”.

– Det är inte rätt av honom, det är klart att det är övertramp på flera nivåer. Det man själv tänker över är om man hade kunnat avsluta den tidigare, vilket var det man försökte göra och få bort honom från situationen, säger Lena Sundqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM