Frölunda Indians

Fem raka förluster – då klev Kallio fram: ”Obeskrivligt viktigt”

Av: 

Martin Strömberg

HOCKEY

GÖTEBORG. Nytt kontrakt, gamla kedjekompisen tillbaks i laget och två nya mål igår.

Tomi Kallios lyckovecka vände Frölundas förlusttrend.

– Det här var en obeskrivligt viktig seger för oss, jublar Kallio.

I veckan blev det klart att den 30-årige finnen fortsätter minst två år till i Frölunda. Ett besked som fått positiv effekt på Kallio, igår avgjorde han mot Södertälje och såg till att förlustsviten stannade på fem matcher.

– Otroligt skönt, sex matcher hade varit jobbigt, nu har vi en viktig vecka framför oss.

Och segern tog faktiskt Frölunda upp på fjärde plats med en match mindre spelad, två segrar till i veckan och man har förmodligen tätkänning.

Och i går kom Kallios gamle centerkompis Jonas Johnson tillbaks igen. Han spelade bara fjorton sekunder men kommer att vara med åtminstone säsongen ut och kanske får Frölundas gamla superkedja chansen igen.

Uselt powerplay

– Det vore coolt men jag försöker att inte tänka på det, Jonas ska inte behöva känna någon press alls just nu, säger Kallio.

Trots segern så vilar ett stort frågetecken över Frölunda just nu. Laget spelar uselt i powerplay och i sanningens namn var ledningsmålet igår ett mål som man får tacka högre makter för.

– Ingen aning hur pucken gick in men det är skönt att få ett enkelt mål, vi har haft några som stulits från oss tidigare.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Frölunda Indians